Stoppen met alcohol fases

Wanneer je besluit om te stoppen met het drinken van alcohol ga je als ware door verschillende fases. Wanneer je een gedurende tijd verslaafd bent geweest aan alcohol kan “cold turkey” stoppen met drinken of het minderen al zorgen voor ontwenningsverschijnselen.

Lees Meer

Hoe gevaarlijk is 3MMC?

Designer drugs werpen hun schaduw over de wereld van recreatief drugsgebruik. De drug 3MMC is een gedurende tijd legaal geweest, waardoor iedereen het gemakkelijk en snel online kon bestellen. Het was in Nederland verkrijgbaar onder de naam “research chemical”. In deze blog vertellen wij meer over de risico’s van 3MMC en hoe gevaarlijk deze designer drug is.

Lees Meer

De gevolgen van jarenlang drugsgebruik

In de afgelopen jaren is het drugsgebruik in Nederland gestaag toegenomen. Volgens een onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) gaf één op de tien Nederlanders in 2022 aan dat hij of zij minstens één keer drugs heeft gebruikt. Deze cijfers geven slechts een glimp van de omvang van het probleem weer. Het is duidelijk dat drugs een aanzienlijke aanwezigheid heeft gekregen in onze samenleving. Deze ontwikkeling heeft verstrekkende gevolgen voor individuen, gezinnen en gemeenschappen.

Lees Meer

Ik ben verslaafd, wat nu?

“Ik ben verslaafd, wat nu?” Dit is een vraag wat duizenden mensen over de wereld zichzelf stellen. Het besef dat je verslaafd bent is overweldigend en beangstigend. Het gevoel van erkenning is een moment van kwetsbaarheid. Je geeft toe dat je een probleem hebt dat niet langer genegeerd kan worden. Tegelijkertijd, is het ook een moment van kracht.

Lees Meer

De rol van families tijdens het afkickproces

De rol van families tijdens het afkickproces is van onschatbare waarde. Het afkickproces is een complex traject dat veel meer omvat dan alleen het stoppen met het gebruik van een bepaalde substantie of gedrag. Het gaat ook om het aanpakken van onderliggende problemen, het ontwikkelen van gezonde copingmechanismen en het opbouwen van een ondersteunend netwerk.

Lees Meer

Afkicken en clean blijven

Waar het proces begint bij afkicken komt de volgende echte uitdaging pas erna, clean blijven. De weg naar volledig herstel vereist meer dan het doorstaan van ontwenningsverschijnselen. Het vraagt om een diepgaande verandering op emotioneel, mentaal en gedragsmatig niveau.

Lees Meer

Verslaving de baas

Verslaving is een complex en uitdagend pad dat velen van ons tegenkomen. Of het nu gaat om alcohol, drugs, gokken of andere vormen van verslaving, de weg naar herstel is vaak vol obstakels en moeilijke momenten. Het neemt niet alleen het individu zelf maar ook de omgeving in zijn greep. Het moment waarop je kan zeggen “ik ben mijn verslaving de baas” is iets waar je trots op moet zijn. Overwinnen van een verslaving is geen gemakkelijke opdracht. Het is een uitdaging dat moed en doorzettingsvermogen vergt.

Lees Meer

De verborgen gevolgen van alcoholmisbruik

Alcoholmisbruik is niet slechts een sociaal probleem. Overmatig gebruik kan gevaarlijk zijn voor zowel het lichaam als de geest. U kent misschien al de bekende risico’s van overmatig drinken, zoals leveraandoeningen en hartaandoeningen. Er zijn ook minder bekende fysieke gevolgen die een verwoestende impact hebben op de gezondheid. Wij gaan hier dieper op in.

Lees Meer

Wat doet drugs met de hersenen en het lichaam

Wat doet drugs eigenlijk met het lichaam en de hersenen? Hier heb je misschien wel eens over nagedacht. Laten we echter eerst is stilstaan bij de gedachten waarom mensen beginnen met drugs en daarna op aansluitend wat voor invloed het heeft.

Lees Meer

De opkomst van designer drugs

Je hebt het misschien wel is voorbij horen komen “Designer drugs”. Een zorgwekkende ontwikkeling wat zorgt voor veel problematiek rondom drugsgebruik. Er duiken steeds meer nieuwe varianten op en waarvan niet altijd duidelijk wat er precies in zit. Wij vertellen jou graag meer wat designer drugs precies zijn en welke gevaren het met zich mee brengt. Het is belangrijk dat iedereen bewust is en wordt over drugsgebruik.

Lees Meer
1 2