Waarom afkicken in een kliniek

Een afkickkliniek biedt een gecontroleerde en ondersteunde omgeving. Hier kun je leren te breken met de triggers en verleidingen die thuis vaak aanwezig zijn. Dit vermindert het risico op terugval. Bovendien beschikt een kliniek over professionele medische en therapeutische hulp. Zij helpen bij het beheersen van ontwenningsverschijnselen en het aanpakken van de dieperliggende oorzaken van verslaving.

Lees Meer

Behandeling alcoholisme

Alcoholisme heet nu stoornis in het gebruik van alcohol (AUD). De nieuwe term beschrijft nauwkeuriger een aandoening die verschillende stadia doorloopt, van alcoholtolerantie tot afhankelijkheid en verslaving. Alcoholisme draagt het sociale stigma van “zwaar drinken”, terwijl AUD (alcoholverslaving) de biologische neveneffecten van langdurig alcoholgebruik omvat.

Lees Meer

Wanneer ben je verslaafd?

Er is een dunne lijn tussen middelenmisbruik of -misbruik en verslaving. Hoe weet je of je die grens hebt overschreden? Het eenvoudige antwoord is dat er sprake is van verslaving wanneer je middelengebruik of gedrag je lichamelijke, geestelijke, sociale of financiële welzijn schaadt.

Lees Meer

Wat is een stoornis in middelengebruik?

Stoornis in het gebruik van middelen is de nieuwe medische term voor verslaving. Het vervangt woorden als middelenmisbruik en middelenafhankelijkheid. Het is een chronische psychische aandoening veroorzaakt door het dwangmatig gebruik van alcohol of drugs, of beide, die leidt tot permanente veranderingen in de structuur en functie van de hersenen.

Lees Meer

Wat gebeurt er bij een overdosis drugs?

Er is niets angstaanjagender dan uw geliefde vinden in de greep van een levensbedreigende overdosis drugs. Het is iets waar u bang voor bent en wanhopig hoopt dat het nooit gebeurt, maar u moet er op voorbereid zijn. Het hangt u en uw geliefde die met een drugsverslaving leeft boven het hoofd.

Lees Meer

Is verslaving erfelijk?

Dit is een veel voorkomende vraag bij mensen bij wie verslaving “in de familie zit”. Wetenschappers bestuderen nu hoe genen een rol kunnen spelen bij verslaving en bedenken manieren om biologische factoren te identificeren die iemand kwetsbaarder maken voor drugs- en alcoholverslaving. Laten we eens kijken naar de meest recente rapporten over het verband tussen genetica en verslaving.

Lees Meer

Dubbele diagnose

Geestelijke gezondheidsproblemen en verslaving is een beetje een verhaal van de kip en het ei. Wat komt eerst? De kip of het ei? Psychische aandoeningen of verslaving?

Lees Meer

De principes van Alcoholafhankelijkheid

Hoe stop ik met alcohol drinken? Dat is wat de meeste alcoholisten zich wel eens zullen afvragen als ze door deze moeilijke reis gaan. Alcoholbehandeling ligt binnen uw bereik als u hulp zoekt bij White River Recovery, een afkickcentrum voor middelenmisbruik in Zuid-Afrika.

Lees Meer

De principes van drugsmisbruik

Een 12-stappenprogramma om u op weg te helpen naar herstel is slechts een van de rehabilitatiemogelijkheden voor middelenmisbruik. Een drugsbehandeling kan zeer effectief zijn en met onze benadering van de behandeling van middelenmisbruik kunt u uw leven weer op de rails krijgen.

Lees Meer