Ons programma
Onze Aanpak

Zorg op maat

Wij zijn zeer gefocust op jouw individuele behoeften en geven je de handvatten die je nodig hebt om te veranderen. We doen dit door onze inspanningen te richten op de effecten die verslaving heeft op de gehele persona: het lichaam, de geest en de ziel. Laat verslaving je leven niet langer beheersen – neem de eerste stap en schrijf je in voor ons programma.

Intake plannen

De geest behandelen

Verslaving gaat vaak gepaard met psychische aandoeningen. Wij bieden dubbele diagnose behandelingen aan, waar onze psychiaters en psychologen hulp bieden om de mentale effecten van een verslaving te overwinnen.

Respect voor het lichaam

Verslaving beïnvloedt de algehele fysieke toestand. Onze behandelingen integreren
lichaamsbeweging en een grote variatie van buitenactiviteiten zodat je leert hoe je het beste met je lichaam om kunt gaan.

Spirituele principes begrijpen

Ons programma gebruikt de 12 stappen als een gids in het herstelproces. Wij streven ernaar om jou spirituele principes bij te brengen zoals: hoop, integriteit en discipline.

Ons programma
Ons Team

Toegewijd, Betrokken En Ervaren

Met ervaren psychiaters, psychologen, maatschappelijk werkers en professionele verpleegkundigen in dienst, bieden wij een werkelijk multidisciplinaire benadering van herstel aan. Ons team bestaat onder andere uit ervaringsdeskundigen, van wie velen hun eigen weg naar herstel hebben bewandeld. Zij kunnen jou in de richting van diezelfde vrijheid begeleiden.

Ons programma
Ons programma
Ons programma
Ons programma
Behandel Ervaring

Herstel op lange termijn

Door een verscheidenheid aan constructieve en ontwikkelingsgerichte activiteiten zullen onze ervaren begeleiders vertrouwen bij je wekken, je helpen nuchter te leven tijdens de behandeling, en je de instrumenten geven die je nodig hebt voor herstel op lange termijn.

Kom in contact

Persoonlijk behandelplan

Samen met jou wordt een individueel behandelplan opgesteld voor je persoonlijke lange termijn behoeftes.

Individuele begeleiding en groepstherapie

Ter aanvulling van onze therapie van twaalf stappen, ontvang je individuele begeleiding van ervaren psychologen, spirituele therapeuten, maatschappelijk werkers, en aanvullende verslavings- behandel therapeuten.

Routine medische onderzoeken

Gedurende de behandeling zullen er regelmatig fysieke en geestelijke medische check-ups plaatsvinden. Hierdoor kunnen we voor een optimaal herstel zorgen.

Controle van medicijnen

Alle medicatie wordt toegediend en gecontroleerd door professioneel verplegend personeel, inclusief de verstrekking van gewone OTC-medicijnen.

Huisartsbezoeken ter plaatse

Wij hebben ter plaatse overleg met professionals zoals een huisarts, fysiotherapeuten en ergotherapeuten.  Indien nodig wordt doorverwezen naar andere specialisten.

Individuele begeleiding

De begeleiding bestaat uit cognitieve gedragsbenadering, persoonsgerichte benadering en traumadebriefing

Groepstherapie voor het verbeteren van levensvaardigheden

Copingvaardigheden en strategieën om levensuitdagingen te overwinnen en veerkrachtiger te worden

Dagelijkse therapeutische groepen

Kwetsbaarheidsgroepen, doelen stellende groepen, positieve bekrachtigingsgroepen, CBT- en DBT-gebaseerde groepen

Gezinstherapie

Gezinstherapiesessies worden ter plaatse gepland of via Zoom/videobellen, als onderdeel van het proces.

12-stappenprogramma

Hoorcolleges en schriftelijk werk/individuele begeleiding

Natuurtherapie

Wandelpaden in de omliggende bosgebieden, wandelingen langs de White River en bezinningstijden aan de oevers van de rivier.

Uitstapjes

Bezoeken aan lokale gemeenschappen waarbij je interactie hebt en iets teruggeeft aan kansarme en gehandicapte kinderen en dieren.

Team Building

Weekends bevatten leuke activiteiten, variërend van een verscheidenheid aan creatieve bezigheden tot thema-dineravonden, spelletjes, uitdagende activiteiten, mindfulness-dagen en zelfzorg.

Interne NA-vergaderingen

Er wordt van je verwacht dat je één wekelijkse ondersteuningsgroepvergadering bijwoont, die in-house wordt gehost

Nazorgplanning

Je wordt begeleid bij het opstellen van een geïndividualiseerd nazorg behandelplan met verwijzing naar diverse ondersteunende structuren

Ons programma
NAZORG

Vaste nazorg na de behandeling

Na het doorlopen van het programma bij White River Recovery Center, keren veel van onze cliënten terug naar dezelfde situatie die ze twee maanden eerder verlieten. Dit kan een moeilijke overgang zijn. Daarom bieden we iedereen doorlopende begeleiding en therapeutische ondersteuning als ze terugkeren naar huis.

Of je je nu wilt aanmelden om met de behandeling te beginnen, of je een vraag hebt over de behandeling, bellen of e-mailen met ons opnameteam is de eerste stap. Een ervaren toelatingscoördinator zal je te woord staan of je e-mail beantwoorden en je vanaf daar verder helpen.

    Ons programma