Ons programma
Onze Aanpak

Wij geven om onze cliënten

Wij zijn zeer gefocust op de individuele behoeften van onze cliënten en geven hen de handvatten die ze nodig hebben om te veranderen. We doen dit door onze inspanningen te richten op de effecten die verslaving heeft op de gehele persona: het lichaam, de geest en de ziel. Laat verslaving uw leven niet beheersen – neem de eerste stap en schrijf u in voor ons programma.

Aanmelden voor ons programma

De geest behandelen

Verslaving gaat vaak gepaard met psychische aandoeningen. Wij bieden dubbele diagnose behandelingen aan, waar we samen met de psychiaters en psychologen hulp bieden om de mentale effecten van een verslaving te overwinnen.

Respect voor het lichaam

Verslaving beïnvloedt de algehele fysieke toestand. Onze behandelingen integreren
lichaamsbeweging en een grote variatie van buitenactiviteiten zodat de cliënten leren hoe ze met hun lichaam om dienen te gaan. Zo worden er ook gezonde gewoontes ontwikkeld die in de verdere levens van de cliënten bijblijven.

Spirituele principes begrijpen

Ons programma gebruikt de 12 stappen als een gids in het herstelproces. Wij streven ernaar om onze cliënten spirituele principes bij te brengen zoals: hoop, integriteit en discipline.

Ons programma
Ons Team

Wij beschikken over een toegewijd en zorgzaam team

Met ervaren psychiaters, psychologen, maatschappelijk werkers en professionele verpleegkundigen in dienst, bieden wij een werkelijk multidisciplinaire benadering van herstel aan. Ons team bestaat onder andere uit senior leden, van wie velen hun eigen weg naar herstel hebben bewandeld. Zij zijn in staat om anderen richting diezelfde vrijheid te begeleiden.

Ons programma
Ons programma
Ons programma
Ons programma
Behandel Ervaring

Toegewijd aan uw lange termijn succes

Door een verscheidenheid aan constructieve en ontwikkelingsgerichte activiteiten zullen onze ervaren begeleiders vertrouwen wekken bij onze cliënten, hen helpen nuchter te leven tijdens de behandeling, en hen de instrumenten geven die ze nodig hebben voor herstel op lange termijn.

Persoonlijk behandelplan

Samen met de cliënt wordt een individueel behandelplan opgesteld voor de persoonlijke lange termijn behoeftes.

Persoonlijke begeleiding en groepstherapie

Ter aanvulling van onze therapie van twaalf stappen, ontvangen onze cliënten individuele begeleiding van ervaren psychologen, spirituele therapeuten, maatschappelijk werkers, en aanvullende verslavings- behandel therapeuten.

Routine medische onderzoeken

Gedurende de behandeling zullen er regelmatig fysieke en geestelijke medische check-ups plaatsvinden. Hierdoor kunnen we voor een optimaal herstel zorgen.

Controle van medicijnen

Alle medicatie wordt toegediend en gecontroleerd door professioneel verplegend personeel, inclusief de verstrekking van gewone OTC-medicijnen.

Huisartsbezoeken ter plaatse

Wij hebben ter plaatse overleg met professionals zoals een huisarts, fysiotherapeuten en ergotherapeuten.  Indien nodig wordt doorverwezen naar andere specialisten.

Individuele begeleiding

De begeleiding bestaat uit cognitieve gedragsbenadering, persoonsgerichte benadering en traumadebriefing

Groepstherapie voor het verbeteren van levensvaardigheden

Copingvaardigheden en strategieën om levensuitdagingen te overwinnen en veerkrachtiger te worden

Dagelijkse therapeutische groepen

Kwetsbaarheidsgroepen, doelen stellende groepen, positieve bekrachtigingsgroepen, CBT- en DBT-gebaseerde groepen

Gezinstherapie

Gezinstherapiesessies worden ter plaatse gepland of via Zoom/videobellen, als onderdeel van het proces.

12-stappenprogramma

Hoorcolleges en schriftelijk werk/individuele begeleiding

Natuurtherapie

Wandelpaden in de omliggende bosgebieden, wandelingen langs de White River en bezinningstijden aan de oevers van de rivier.

Uitstapjes

Bezoeken aan lokale gemeenschappen waarbij onze klanten interactie hebben en iets teruggeven aan kansarme en gehandicapte kinderen en dieren.

Team Building

Weekends bevatten leuke activiteiten, variërend van een verscheidenheid aan creatieve bezigheden tot thema-dineravonden, spelletjes, uitdagende activiteiten, mindfulness-dagen en zelfzorg.

Interne NA-vergaderingen

Klanten zijn verplicht om één wekelijkse ondersteuningsgroepvergadering bij te wonen, die in-house wordt gehost

Nazorgplanning

Cliënten worden begeleid bij het opstellen van een geïndividualiseerd nazorg behandelplan met verwijzing naar diverse ondersteunende structuren

Ons programma
NAZORG

Vaste nazorg na de behandeling

Na het doorlopen van het programma bij White River Recovery Centre, keren veel van onze cliënten terug naar dezelfde situatie die ze twee maanden eerder verlieten. Dit kan een moeilijke overgang zijn. Daarom bieden we elke cliënt doorlopende begeleiding en therapeutische ondersteuning als ze terugkeren naar huis.

Of u zich nu wilt aanmelden voor ons programma, of u een vraag over heeft, bellen of e-mailen met ons opnameteam is de eerste stap. Een ervaren toelatingscoördinator zal u te woord staan of uw e-mail beantwoorden en u vanaf daar verder helpen.

    Ons programma