Gevolgen van minder of stoppen van alcoholgebruik

Denk je erover om je alcoholgebruik te verminderen of volledig te stoppen? Zowel het verminderen als het stoppen met drinken heeft vele voordelen. Het heeft niet alleen voordelen voor de gezondheid maar ook voor werk/studie en relaties. Heb jij het idee dat alcohol een steeds grotere in je dagelijks leven begint te spelen? Zelfstandig stoppen is niet gemakkelijk en gaat op lange termijn vaak niet lukken. White River Recovery is een vangnet waar je leert omgaan met alcohol en om af te kicken van alcoholmisbruik. Wij vertellen jou ook graag meer over de gevolgen van stoppen met alcohol drinken.

Positieve gevolgen van stoppen

Minderen of stoppen met alcohol drinken heeft invloed op je mentale en fysieke gesteldheid. Wanneer je deze keuze maakt om te minderen of stoppen merk je dit op verschillende manieren. Want je voelt je fitter en je hebt meer energie. Ook voelen mensen die minderen of stoppen zich blijer en zelfverzekerder.

Verdere positieve gevolgen

·       Een leven waarbij je je fitter voelt
·       Een toename in blijdschap
·       Beter slaapkwaliteit
·       Je valt af
·       Verbetering van je huid
·       Het behouden van meer geld in je portemonnee
·       Je leert ‘nee’ zeggen (tegen alcohol)
·       Meer zelfvertrouwen krijgen
·       Minder kans op ziektes zoals: diabetes, kanker, alzheimer, hartklachten en leverziektes

Stoppen of minderen met drinken

Wanneer je stopt heeft dit positieve effecten op je mentale en fysieke gezondheid. Ook is het duidelijk voor jou en jouw omgeving waar je aan toe bent. Het doorbreken van een gewoonte kost discipline, maar bij mensen die na hun stopperiode drinken, drinken aanzienlijk minder. Stoppen is een grote stap, maar het is zeker de moeite waard.

Een voordeel van minder drinken is dat het een minder grote verandering is in jouw leven. Er is een mogelijkheid dat je af en toe kunt deelnemen aan sociale gelegenheden waar wordt gedronken. Echter is de kans wel groot dat je terug valt in oude patronen. Daarnaast is het verminderen, in plaats van stoppen met alcohol drinken, ook minder goed voor je gezondheid.

Jouw weg naar herstel

De gevolgen van stoppen met alcohol leidt tot positieve effecten. Stop jouw alcoholverslaving en maak jezelf en jouw omgeving niet langer kapot. Door de hulp van White River Recovery in te schakelen, kunnen we samen werken aan het overwinnen van jouw verslaving. Onze afkickkliniek in Zuid-Afrika behandelt drugs- en alcoholverslaving en alle onderliggende problematiek. De kliniek ligt vlakbij een van de grootste natuurreservaten ter wereld: het Krugerpark in Witrivier. Hier kom je helemaal tot jezelf en overwin je jouw verslaving.

    Gevolgen stoppen met alcohol