Tips voor afkicken 3mmc

Regelmatig gebruik kan leiden tot een verslaving. Je wordt afhankelijk van de drug. Stoppen met het gebruik kan een uitdaging zijn. Met de juiste ondersteuning en behandelingen is herstellen zeker haalbaar. Met onze tips voor het afkicken van 3mmc, ga jij jouw verslaving overwinnen.

Wat is 3mmc?

De drug 3mmc, ook bekend als metafedron, is een een synthetische stimulerende stof. Deze drug wordt vaak gebruikt om een boost aan energie en gevoel van blijdschap te voelen. Het stimulerende effect komt voort uit de verhoogde afgifte van neurotransmitters zoals serotonine en dopamine in de hersenen. Het gebruik gaat gepaard met verschillende risico’s voor jouw lichaam als geest.

verslaving drugs behandelen

Wat betekent het om verslaafd te zijn aan 3mmc?

Als je merkt dat je constant intense verlangens voelt naar 3mmc en het moeilijk vindt om daar niet aan toe te geven, kunnen dat tekenen zijn dat je verslaafd bent. Het kan ook betekenen dat je steeds meer nodig hebt om hetzelfde effect te voelen of dat je je rot voelt als je niet gebruikt.

Een 3mmc verslaving kan invloed hebben op je relaties, je werk of studie, maar ook op je lichamelijke en geestelijke gezondheid.

Vijf tips voor het afkicken van 3mmc

  • Praat met iemand die je kan helpen: Zoek professionele hulp. Een gespecialiseerd team kan je begeleiden bij het afkicken van 3mmc. Ze laten je zien hoe je veilig kunt stoppen en ze helpen jou om eventuele ontwenningsverschijnselen te beheersen. Het vergt moed om hulp te vragen, maar jezelf aanmelden kan voelen als een enorme steun.
  • Vind steun bij anderen: Sluit je aan bij steungroepen of praat met dierbaren om je heen. Wanneer je erover praat met vrienden of familie erken je ook aan jezelf dat je verslaafd bent. Het geeft daarnaast ook een gevoel dat je er niet alleen voor hoeft te staan. Dit werkt enorm motiverend en geruststellend gedurende het herstelproces.
  • Ontwijk situaties die je aan 3mmc doen denken: Identificeer voor jezelf wat triggers zijn die leiden tot het verlangen om 3mmc te willen gebruiken. Dit kunnen bepaalde vrienden, plekken of gebeurtenissen zijn. Probeer deze situaties zoveel mogelijk te vermijden en zoek in plaats daarvan naar gezonde activiteiten. Of bijvoorbeeld nieuwe interesses die je kunnen afleiden naar het verlangen van de drug.
  • Leer hoe je met stress omgaat: Het vinden van gezonde manieren om met stress om te gaan, zoals sporten, meditatie of creatieve bezigheden, kan een enorme impact hebben op je herstel. Stress kan het verlangen vergroten. Het ontwikkelen van gezonde coping-mechanismen is essentieel.
  • Geef jezelf tijd: Het herstelproces heeft tijd nodig. Veranderingen gebeuren niet van de ene op de andere dag. Wees geduldig en mild voor jezelf. Denk eraan dat kleine vooruitgang ook een vooruitgang is. Ben trots op jezelf voor de stappen die je zet op de weg naar herstel.

Jouw weg naar herstel

Zet de eerste stap om af te kicken van jouw 3mmc verslaving en maak jezelf en je omgeving niet langer kapot. Kom de verslaving te boven door de hulp van White River Recovery in te schakelen. Onze kliniek in Zuid-Afrika behandelt alcohol– en drugsverslaving en alle onderliggende problematiek. De kliniek ligt vlakbij een van de grootste natuurreservaten ter wereld: het Krugerpark in Witrivier. Hier kom je helemaal tot jezelf en overwin je jouw verslaving.


Wil jij graag het traject volgen bij White River Recovery in Zuid Afrika? Er is een mogelijkheid dat een afkickkliniek in het buitenland wordt vergoed door jouw verzekering. Je komt namelijk in aanmerking voor een vergoeding als je verzekerd bent bij een van de verzekeringsmaatschappijen waar wij mee samenwerken. 

Of je je nou wilt aanmelden om met de behandeling te beginnen, of je een vraag hebt over de behandeling, contact opnemen met ons opnameteam is de eerste stap. Een ervaren toelatingscoördinator zal je te woord staan en je vanaf daar verder helpen.

    Tips afkicken 3mmc