Wordt een Afkickkliniek in het buitenland vergoed?

Erkennen dat je een verslaving hebt is de eerste stap. De volgende stap is het zoeken naar een afkickkliniek waar jij graag een traject zou willen volgen. Deze stap kan een uitdagende en persoonlijke reis zijn. Voor sommigen kan het effectiever zijn om een behandeling te volgen in het buitenland. Een nieuwe omgeving kan jou het gevoel geven dat je even weg bent van alle verleidingen die je in het dagelijks leven ervaart. Daarnaast kunnen er andere behandelmethoden gebruikt worden. De vraag of een afkickkliniek in het buitenland vergoed wordt kan ook een reden zijn dat je voor een specifieke verslavingszorg kiest.

Waarom een behandeling in het buitenland overwegen?

Afkicken van een verslaving kan een complex proces zijn dat individueel aangepaste benaderingen vereist. Een afkickkliniek in het buitenland biedt vaak:

 • 1. Toegang tot innovatieve behandelmethoden: Een afkickkliniek in het buitenland kunnen behandelmethoden bieden die in uw thuisland niet beschikbaar zijn. Dit kan variëren van therapieën gebaseerd op de omgeving tot nieuwe medische benaderingen die effectief kunnen zijn voor specifieke verslavingen. De kliniek van White River Recovery in Zuid-Afrika maakt gebruik van een holistische benadering in combinatie met je comfortabel voelen zodat je volledig tot rust komt.
 • 2. Afstand van triggers en jouw omgeving: Het traject volgen in een nieuwe omgeving kan staan voor een frisse start en vrij van triggers. Het is goed om even weg te zijn uit die vertrouwde situatie en mensen die mogelijk een negatieve invloed hebben op het herstel.
 • 3. Intensieve focus op herstel: Bij White River Recovery besteden wij extra aandacht aan jou. Door meer tijd te stoppen in het behandelen van de verslaving, kan de dieperliggende oorzaak ook aangepakt worden. Het is belangrijk om te begrijpen wat heeft geleidt tot de verslaving.

Vergoeding voor behandeling in het buitenland

Je komt in aanmerking voor een vergoeding voor een afkickkliniek in het buitenland wanneer je verzekerd bent bij een van de verzekeringsmaatschappijen waarmee White River Recovery samenwerkt:


Afkickkliniek buitenland vergoed Afkickkliniek buitenland vergoed Afkickkliniek buitenland vergoed Afkickkliniek buitenland vergoed Afkickkliniek buitenland vergoed Afkickkliniek buitenland vergoed


Hoewel het van land tot land en van verzekeraar tot verzekeraar kan verschillen, kan jij checken of de kosten (gedeeltelijk) vergoed kunnen worden. Bekijk jouw eigen verzekeringspolis of bel naar de klantenservice van de verzekeringsmaatschappij.


steun bij het herstellen van je verslaving

Ontdek de mogelijkheden

 • Vergoeding Zilveren kruis: Deze verzekeraar heeft bepaalde polissen die mogelijk een vergoeding bieden voor behandelingen in het buitenland. Controleer de voorwaarden van het Zilveren Kruis.
 • VGZ vergoeding: VGZ biedt verschillende zorgpakketten en dekkingen. Het is raadzaam om contact op te nemen met de VGZ om te achterhalen of zij gedeeltelijk of het volledige traject vergoeden.
 • Interpolis zorgverzekering vergoedingen: Interpolis kan bepaalde buitenlandse behandelingen vergoeden, afhankelijk van de voorwaarden van uw polis.
 • Vergoeding Hema zorgverzekering: Hema zorgverzekeringen bieden diverse pakketten aan. Bekijk de voorwaarden en raadpleeg de verzekeraar om te zien of de behandeling binnen de dekking valt.
 • Vergoeding De Friesland zorgverzekeraar: Controleer de mogelijkheden voor vergoeding van behandelingen in het buitenland.
 • A.s.r. vergoeding (voorheen Ditzo) : Onderzoek of a.s.r. vergoedingen biedt voor behandelingen in een afkickkliniek in het buitenland.

> Kom in contact

Jouw reis naar herstel

Heb jij of iemand in jouw omgeving een verslaving? De reis naar herstel kan een uitdaging zijn maar met de juiste ondersteuning is het zeker wel mogelijk. Het vergt moed om jezelf aan te melden, maar zie het als een levensveranderende ervaring. De reis begint bij het erkennen dat je een verslaving hebt en eindigt bij het overwinnen van de verslaving. Begin na het afkickproces aan een nieuwe start waarin je leeft in een leven zonder verslaving. Bij thuiskomst ga je verder met een persoonlijk nazorgplan. Dit is nodig om een terugval te voorkomen.

Wil jij graag afkicken van jouw verslaving? White River Recovery staat klaar om jou te helpen! Wij zijn gespecialiseerd in diverse verslavingen.

Of je je nu wilt aanmelden om met de behandeling te beginnen, of je een vraag hebt over de behandeling, bellen of e-mailen met ons opnameteam is de eerste stap. Een ervaren toelatingscoördinator zal je te woord staan of je e-mail beantwoorden en je vanaf daar verder helpen.

  Afkickkliniek buitenland vergoed