Drugsverslaving behandelen

Het nemen van drugs begint vaak klein en lijkt vaak onschuldig, maar kan bij sommige mensen uitgroeien tot een levensbepalend probleem met grote gevolgen op verschillende gebieden. Bij White River Recovery, een afkickkliniek in Zuid Afrika, kun je terecht voor op maat gemaakte programma’s voor drugsverslaving.

Ben ik verslaafd aan drugs?

Niemand kiest voor een verslaving. Wat vaak begint als onschuldig een keer gebruiken, kan onbewust uitgroeien tot een verslaving. Dit kan verschillende oorzaken hebben, bijvoorbeeld onderliggende problematiek, wat ervoor kan zorgen dat je de controle over je gebruik langzaam kwijtraakt. Heb je te maken met een drugsverslaving, dan is ‘willen’ gebruiken langzaam veranderd in ‘moeten’. In dat geval lukt zelfstandig stoppen niet altijd meer.

Drugsverslaving herkennen

  • Drugsgebruik ontkennen;
  • Liegen over de frequentie van het gebruik;
  • Ervaren van geestelijke problemen zoals depressieve en angstgevoelens;
  • Boos worden wanneer iemand vraagt naar het gebruik;
  • Schamen voor het gebruik;
  • Eenzaam voelen;
  • Door gebruik neerwaartse spiraal ervaren;
  • Niet meer weten hoe zelfstandig te stoppen.

Verslavingsbehandeling bij White River Recovery

Hulp bij drugsverslaving

Zonder hulp afkicken van een drugsverslaving is erg moeilijk, in sommige situaties zelfs onmogelijk. Bovendien kan stoppen ernstige lichamelijke gevolgen. Deze zogenoemde ontwenningsverschijnselen die optreden bij stoppen kunnen zo heftig zijn, dat het de makkelijkste weg is om weer te gaan gebruiken.

Een goede behandeling voor het overwinnen van je drugsverslaving is daarom essentieel. Middels een holistische aanpak kijken we niet alleen naar je verslaving zelf, maar ook naar de onderliggende oorzaak, zodat je een sterke basis hebt om na behandeling mee aan de slag te gaan.

> Nu aanmelden

Nazorgtraject bij een verslaving

Het daadwerkelijk afkicken van drugs is natuurlijk heel belangrijk voor een nieuwe start. Maar minstens net zo belangrijk is de periode na de behandeling en het voorkomen van een terugval. Daarom biedt White River een kwalitatief en effectief nazorgtraject bestaande uit doorlopende begeleiding en therapeutische ondersteuning. Doorgaans bestaat nazorg uit een persoonlijk plan, gebaseerd op jouw specifieke behoefte, dat je helpt bij het navigeren door een leven vol verleidingen en het doorzetten van je groei.

Jouw weg naar herstel

Is de drang om drugs te gebruiken te sterk om er weerstand aan te kunnen bieden? De eerste stap is moeilijk, het proces zal niet vanzelf gaan, maar uiteindelijk zul je zien dat het beter gaat.

Het team van White River Recovery bestaat uit ervaren psychologen, counselors, verpleegkundigen en ervaringsdeskundigen. Wij begrijpen maar al te goed wat je doormaakt. Samen met jou gaan we op zoek naar de onderliggende oorzaken van de drugsverslaving en begeleiden je stap voor stap zodat je je leven weer kan oppakken. Onze locatie in Zuid-Afrika behandelt verschillende verslavingen zoals o.a. alcohol-, medicijn en gokverslavingen en alle onderliggende problematiek. De kliniek ligt op slechts 30 minuten van het National Kruger Park. Met een adembenemend uitzicht op de bergtoppen en het relaxende geluid van de ruisende watervallen kun je helemaal tot rust komen en in een veilige omgeving leren te stoppen met drugs.

Of je je nou wilt aanmelden om met de behandeling te beginnen, of je een vraag hebt over de behandeling, contact opnemen met ons opnameteam is de eerste stap. Een ervaren toelatingscoördinator zal je te woord staan en je vanaf daar verder helpen.

    Drugsverslaving