Ontwenningsverschijnselen drugs

Een drugsverslaving is een complexe en uitdagende ziekte die ernstige lichamelijke en psychische gevolgen voor het lichaam kan hebben. Wanneer mensen stoppen met het gebruik van drugs, kunnen ze te maken krijgen met een reeks ontwenningsverschijnselen die ongemakkelijk en moeilijk te beheersen kunnen zijn. Wij voorzien u graag van meer informatie omtrent de meest voorkomende ontwenningsverschijnselen en geven we praktische tips om ermee om te gaan. Met de juiste steun en middelen is het mogelijk om met succes de weg naar herstel te bewandelen en de verslaving te overwinnen.

Kampt u met een drugsverslaving en beheerst dit steeds meer uw leven? Bij White River Recovery kunt u terecht voor een intensief traject om grip te krijgen op uw verslaving en zo ook op de rest van uw leven.

fysieke ontwenningsverschijnselen drugs

Fysieke ontwenningsverschijnselen

Fysieke ontwenningsverschijnselen kunnen nogal variëren. Dit is namelijk afhankelijk van het soort drugs dat wordt gebruikt en de ernst van de verslaving. Veel voorkomende lichamelijke ontwenningsverschijnselen zijn misselijkheid, braken, diarree, zweten, beven en toevallen.

Het is belangrijk om medische hulp te zoeken als u ernstige lichamelijke ontwenningsverschijnselen ervaart, omdat ze levensbedreigend kunnen zijn.

Psychologische ontwenningsverschijnselen

Evenals lichamelijke symptomen ervaren veel mensen psychologische ontwenningsverschijnselen wanneer ze stoppen met drugs. Deze kunnen bestaan uit depressie, angst, prikkelbaarheid en stemmingswisselingen. Het is belangrijk te erkennen dat deze symptomen een normaal onderdeel zijn van het herstelproces en effectief kunnen worden behandeld met de juiste steun en middelen.

Hoe ermee om te gaan

Het beheersen van ontwenningsverschijnselen vereist zelfzorg en het ontwikkelen van strategieën om ermee om te gaan. Dit kan betekenen dat u gezond eet, voldoende slaapt en activiteiten onderneemt die ontspanning en stress bevorderen. Het is ook belangrijk om steun te zoeken bij vrienden en familieleden of zo nodig professionele hulp te zoeken.

Vind steun bij anderen

Het hebben van mensen die u supporten is essentieel bij het omgaan met ontwenningsverschijnselen en het overwinnen van de verslaving. Dit kunnen vrienden en familieleden zijn die uw herstel steunen, maar ook steungroepen zoals Anonieme Verslaafd (NA) of andere herstelprogramma’s. Door u te omringen met mensen die uw reis begrijpen en steunen, kunt u gemotiveerd en verantwoordelijk blijven.

steun bij het stoppen met drugs

Blijf positief en gefocust

Verslaving overwinnen en omgaan met ontwenningsverschijnselen is niet altijd gemakkelijk, maar het is mogelijk met de juiste instelling en steun. Positief blijven en u richten op uw doelen kan u helpen de uitdagingen die gepaard gaan met herstel te overwinnen.

Het stellen van realistische doelen en het vieren van je successen onderweg kan u helpen gemotiveerd en op de toekomst gericht te blijven.

Hulp zoeken voor uw drugsverslaving

Bent u klaar om de eerste stap naar herstel te zetten? Kom in contact met White River voor professionele hulp en ondersteuning bij het omgaan met ontwenningsverschijnselen. Ons team helpt u graag bij het overwinnen van uw verslaving. Wij zijn er om u de hulpmiddelen en hulpbronnen te bieden die u nodig hebt om met succes de weg naar herstel te bewandelen en uw doelen te bereiken.

Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie over onze programma’s en diensten door te bellen naar +27 76 350 9868 of onderstaand formulier in te vullen.

    Ontwenningsverschijnselen drugs