Stoppen met drugs

In feite kan een drugsverslaving als een ziekte worden gezien. Maar voordat je hiervan kunt herstellen, zul je eerst moeten stoppen met drugs. Het beste kun je hiervoor de hulp in schakelen van een afkickkliniek. Met sommige soorten drugs, zoals heroïne, kun je niet zomaar stoppen. Dit kan namelijk erg gevaarlijk zijn en moet daarom geleidelijk worden doorgevoerd, met medicijnen en professionele begeleiding.

White River Recovery, een afkickkliniek in Zuid Afrika, is gespecialiseerd in verschillende soorten verslaving. Heb je het idee dat jij of een dierbare te maken heeft met een drugsverslaving? Wij bieden de hulp die je nodig hebt om te stoppen.

Afkicken in een kliniek

Stoppen met drugs is een hele grote stap en vergt veel moed en doorzettingsvermogen. Heb je besloten af te kicken van drugs, dan helpen we je daar graag in begeleiden. Het is namelijk niet verstandig om, hoe goed je intenties ook zijn, zomaar met bepaalde drugs te stoppen. Je lichaam moet wennen aan de gestopte inname en moet een nieuwe balans vinden. Met andere drugssoorten kun je wel zelfstandig stoppen, maar heb je mentale begeleiding nodig om een terugval te voorkomen. Het professionele team van White River helpt je graag bij het ontwenningsproces, zodat je je volledig kunt focussen op jouw herstel.

De risico’s van stoppen met drugs

Zelfstandig ontwennen van drugs is niet altijd zonder risico. Dit is onder meer afhankelijk de persoon zelf en de mate van de verslaving/middelenmisbruik. Desalniettemin is professionele begeleiding zeer aan te raden, zodat het afkicken van drugs veilig en gecontroleerd gebeurt. Tevens verhoog je hiermee je succes met het stoppen met drugsgebruik. De ontwenningsverschijnselen, ook wel afkickverschijnselen genoemd, kunnen zeer plotseling optreden. Probeer je alleen af te kicken, dan kan dit bij bepaalde drugs erg gevaarlijk zijn.

Ontwenningsverschijnselen drugs

De verschijnselen en mate van ernst verschillen per persoon en per type drug. Niet alleen je lichaam, maar ook je geest moet afkicken. Hierdoor kun je depressieve en sombere gevoelens krijgen. Om niet in de put te raken en vervolgens weer drugs te gebruiken, is het belangrijk dat je steun krijgt. Daarom bieden wij je ook mentale en emotionele steun. Enkele ontwenningsverschijnselen waar je mee te maken kunt krijgen zijn:

  • depressieve, sombere en angstige gevoelens;
  • epileptische insulten;
  • zweten, koorts;
  • hartkloppingen;
  • hallucinaties en/of andere psychotische verschijnselen;
  • agressie en andere gedragsstoornissen.

Heb je te maken met een drugsverslaving? Het is nooit te laat om een stap in de goede richting te zetten. Bij White River Recovery helpen we je graag op weg.

Nazorg, een belangrijk onderdeel van uw traject

Heb je je drugsverslaving overwonnen en is het je gelukt om te stoppen, dan is het belangrijk om te weten dat je er niet alleen voor staat. Bij White River hebben we een uitstekend nazorg traject. Hierin bieden wij je houvast en bouw je verder aan herstel. De nazorg bestaat doorlopende begeleiding en therapeutische ondersteuning. Mocht er een indicatie of behoefte zijn aan meerder contactmomenten, dan kan dit altijd worden uitgebreid.

Hulp bij jouw drugsverslaving

Heb je het vermoeden dat er een verslaving aan drugs op de loer ligt of is de drang om drugs te gebruiken te sterk om er weerstand aan te kunnen bieden? De eerste stap is moeilijk, het proces zal niet vanzelf gaan, maar uiteindelijk zul je zien dat het beter gaat.

Het team van White River Recovery staat klaar om je te ondersteunen bij een leven zonder drugsverslaving. Onder begeleiding van specialisten ga je tijdens de behandeling op zoek naar de onderliggende oorzaken. Onze locatie in Zuid-Afrika behandelt verschillende verslavingssoorten en alle onderliggende problematiek. De kliniek ligt vlakbij een van de grootste natuurreservaten ter wereld: het Krugerpark in Witrivier. Hier kom je helemaal tot zichzelf en overwint je je middelenverslaving.

Of je je nou wilt aanmelden om met de behandeling te beginnen, of je een vraag hebt over de behandeling, contact opnemen met ons opnameteam is de eerste stap. Een ervaren toelatingscoördinator zal je te woord staan en je vanaf daar verder helpen.

    Stoppen met drugs