Afkicken van drugs

In feite kan een drugsverslaving als een ziekte worden gezien. Maar voordat u hiervan kunt herstellen, zal u eerst moeten stoppen met drugs. Het beste kunt u hiervoor de hulp in schakelen van een afkickkliniek. Met sommige soorten drugs, zoals heroïne, kunt u niet zomaar stoppen. Dit kan namelijk erg gevaarlijk zijn en moet daarom geleidelijk worden doorgevoerd, met medicijnen en professionele begeleiding.

White River Recovery, een afkickkliniek in Zuid Afrika, is gespecialiseerd in verschillende soorten verslaving. Heeft u het idee dat u of een dierbare te maken heeft met een drugs verslaving? Wij bieden de hulp die u nodig heeft om te stoppen.

Afkicken in een kliniek

Stoppen met drugs is een hele grote stap en vergt veel moed en doorzettingsvermogen. Heeft u besloten af te kicken van drugs, dan helpen we u daar graag in begeleiden. Het is namelijk niet verstandig om, hoe goed uw intenties ook zijn, zomaar met bepaalde drugs te stoppen. Uw lichaam moet wennen aan de gestopte inname en moet een nieuwe balans vinden. Met andere drugssoorten kunt u wel zelfstandig stoppen, maar heeft u mentale begeleiding nodig om een terugval te voorkomen. Het professionele team van White River helpt u graag bij uw ontwenningsproces, zodat u zich volledig kunt focussen op uw herstel.

De risico’s van stoppen met drugs

Zelfstandig ontwennen van drugs is niet altijd zonder risico. Dit is onder meer afhankelijk de persoon zelf en de mate van de verslaving/middelenmisbruik. Desalniettemin is professionele begeleiding zeer aan te raden, zodat het afkicken van drugs veilig en gecontroleerd gebeurt. Tevens verhoogt u hiermee uw succes met het stoppen met drugsgebruik. De ontwenningsverschijnselen, ook wel afkickverschijnselen genoemd, kunnen zeer plotseling optreden. Probeert u alleen af te kicken, dan kan dit bij bepaalde drugs erg gevaarlijk zijn.

Ontwenningsverschijnselen drugs

De verschijnselen en mate van ernst verschillen per persoon en per type drug. Niet alleen uw lichaam, maar ook uw geest moet afkicken. Hierdoor kunt u depressieve en sombere gevoelens krijgen. Om niet in de put te raken en vervolgens weer drugs te gebruiken, is het belangrijk dat u steun krijgt. Daarom bieden wij u ook mentale en emotionele steun. Enkele ontwenningsverschijnselen waar u mee te maken kunt krijgen zijn:

  • depressieve, sombere en angstige gevoelens;
  • epileptische insulten;
  • zweten, koorts;
  • hartkloppingen;
  • hallucinaties en/of andere psychotische verschijnselen;
  • agressie en andere gedragsstoornissen.

Heeft u te maken met een drugsverslaving? Het is nooit te laat om een stap in de goede richting te zetten. Bij White River Recovery helpen we u graag op weg.

Nazorg, een belangrijk onderdeel van uw traject

Heeft u uw drugsverslaving overwonnen en is het u gelukt om te stoppen, dan is het belangrijk om te weten dat u er niet alleen voor staat. Bij White River hebben we een uitstekend nazorg traject. Hierin bieden wij u houvast en bouwt u verder aan uw herstel. De nazorg bestaat doorlopende begeleiding en therapeutische ondersteuning. Mocht er een indicatie of behoefte zijn aan meerder contactmomenten, dan kan dit altijd worden uitgebreid.

Hulp bij uw drugsverslaving

Heeft u het vermoeden dat er een verslaving aan drugs op de loer ligt of is de drang om drugs te gebruiken te sterk om er weerstand aan te kunnen bieden? De eerste stap is moeilijk, het proces zal niet vanzelf gaan, maar uiteindelijk zult u zien dat het beter gaat.

Het team van White River Recovery staat klaar om u te ondersteunen bij een leven zonder drugsverslaving. Onder begeleiding van specialisten gaat u tijdens de behandeling op zoek naar de onderliggende oorzaken. Onze locatie in Zuid-Afrika behandelt verschillende verslavingssoorten en alle onderliggende problematiek. De kliniek ligt vlakbij een van de grootste natuurreservaten ter wereld: het Krugerpark in Witrivier. Hier komt u helemaal tot zichzelf en overwint u uw middelenverslaving.

    Stoppen met drugs