Hulp bij een gokverslaving

Veel mensen wagen weleens een gokje in een (online) casino. Leuk als je wint en zo niet, ook goed. Sommigen vinden het moeilijker dan anderen om het verlies te accepteren, met als gevolg nog een keer spelen en vervolgens nog een keer. Totdat je wint en een flinke shot dopamine (ook wel bekend als het gelukshormoon) krijgt. Niks aan de hand zou je zeggen. Maar ga je op deze voet verder, dan ligt een verslaving op de loer. Bij White River Recovery bieden we professionele hulp bij een gokverslaving.

Wanneer is er sprake van een gokverslaving?

Het is best lastig in te schatten wanneer er sprake is van een echt ‘gokprobleem’. De ernst van een verslaving is vooral afhankelijk van hoe vaak en voor hoeveel er gegokt wordt, maar ook wat de consequenties van het spelen zijn. De spanning van het wel of niet winnen en het idee beter te kunnen worden in kansspelen, zorgen ervoor dat iemand steeds opnieuw wilt gokken. Verlies van controle over het spelen is dan ook een typisch kenmerk van een gokverslaving.

Gokken kan een sterk negatieve invloed hebben op het dagelijks functioneren. Toch heeft niet iedereen met een gokverslaving even grote problemen. Iemand kan best gokproblemen hebben en tegelijkertijd zijn leven nog best goed op orde hebben. De verslaving wordt pas een probleem wanneer je de volledige controle verliest en de dwang om te gokken te groot wordt waardoor je het niet kunt weerstaan. Je gaat steeds weer een stapje verder en kunt daardoor niet meer (zelfstandig) stoppen. Het zoeken naar professionele gokverslaving behandeling is een belangrijke stap op weg naar herstel.

Verslavingsbehandeling bij White River Recovery

Herstellen van je verslaving

Stoppen met gokken vraagt veel moed en doorzettingsvermogen. Hoe langer je verslaafd bent, hoe lastiger het is om hier bovenop te komen. En ook al ben je jaren geleden gestopt met gokken, een verslaving kan gemakkelijk terugkomen.

Door een andere levensstijl aan te nemen, kun je weerstand bieden. Hoewel je dus misschien niet voor 100% kunt genezen van je verslaving, kunnen we je wel helpen om er andere invullingen aan te geven. Zo kun je een terugval voorkomen.

Behandeling gokverslaving in Zuid Afrika

Bij White River kun je terecht voor professionele hulp bij een gokverslaving. Met ons herstelprogramma helpen we je op een verantwoorde en betrokken manier te stoppen met gokken. Een effectieve gokverslaving behandeling omvat doorgaans therapieën, ondersteuning en herstelprogramma’s. Afhankelijk van de verslavingsproblematiek richten we ons op het onder controle krijgen van het gokken en onderzoeken we de onderliggende oorzaak om een terugval te voorkomen. Na de behandeling van de gokverslaving ga je naar huis met een passend nazorg plan.

Of je je nou wilt aanmelden om met de behandeling te beginnen, of je een vraag hebt over de behandeling, contact opnemen met ons opnameteam is de eerste stap. Een ervaren toelatingscoördinator zal je te woord staan en je vanaf daar verder helpen.

    Hulp bij gokverslaving