Verslaafd aan gokken

In de huidige maatschappij is gokken, en dan vooral online, een snel toenemende verslaving. Een gokverslaving kan leiden tot zware financiële problemen, maar ook tot problemen op het werk, in relaties en bij dagelijkse bezigheden. Of het nu gaat om krasloten, wedden op wedstrijduitslagen, online pokeren of vaak het casino bezoeken, gokken kan onbeheersbare en compulsieve gevolgen hebben.

White River Recovery, een afkickkliniek in Zuid Afrika, is gespecialiseerd in verschillende soorten verslaving. Heeft u het idee dat u of een dierbare te maken heeft met problematisch gokken? Wij bieden hulp bij uw gokverslaving.

Wat is een gokverslaving?

Een gokverslaving is een stoornis waarbij de neiging om te gaan gokken niet onderdrukt kan worden, wat resulteert in overmatig gokgedrag. Er worden steeds grotere bedragen ingezet en pogingen om te stoppen tijdens het gokken mislukken.

Online poker verslaving

Een veelvoorkomende gokverslaving is het online spelen van poker. Poker is een populair gokspel, maar wordt tegenwoordig ook steeds meer als een sport gezien. Succesvolle online poker spelers kunnen worden uitgenodigd om grote toernooien te spelen. Goede spelers kunnen zeer veel geld winnen. En kans maken op het winnen van zulke grote bedragen kan erg verslavend werken.

Het is erg makkelijk om te starten met online poker. Sommige websites bieden zelf een startbedrag aan of je kunt beginnen te spelen met nep speelgeld. Bij veelvuldig pokeren kan een pokerverslaving uitmonden in een heftige gokverslaving. Problematisch gokken kan niet alleen in de relationele sfeer veel stukmaken, maar er kan ook veel geld worden verloren, waardoor u hoge schulden riskeert.

Symptomen gokverslaving

Het kan lastig zijn om in te schatten of u te maken heeft met een verslaving. Hieronder volgt een lijst met symptomen die kunnen duiden op een gokprobleem.

  • Obsessief bezig zijn met gokken en continue verlangen naar de volgende keer dat er weer gespeeld kan worden.
  • Er is bijna altijd sprake van geldgebrek, er wordt vaak geld geleend en niet meer terugbetaald. Daarbij worden financiële problemen die komen door het gokken ontkend.
  • Werk, school en relaties met vrienden en familie worden verwaarloosd.
  • Het probleem wordt ontkent of verborgen. Daarbij wordt er geïrriteerd gereageerd op opmerkingen over gokken.
  • Er is al meerdere malen geprobeerd om te minderen of helemaal te stoppen met gokken, allemaal onsuccesvol.
  • Gokken wordt gebruikt als uitvlucht voor andere problemen.

Wanneer wordt een gokverslaving een probleem?

Niet iedereen die verslaafd is aan gokken heeft even grote problemen. Iemand kan best gokproblemen hebben en tegelijkertijd zijn leven nog best goed op orde hebben. De verslaving wordt pas een probleem wanneer u de volledige controle verliest en de dwang om te gokken te groot wordt waardoor u het niet kunt weerstaan. U gaat steeds weer een stapje verder en kunt daardoor niet meer (zelfstandig) stoppen.

Heeft u te maken met een verslaving? Het is nooit te laat om een stap in de goede richting te zetten. Bij White River Recovery helpen we u graag op weg.

Kan ik genezen van een gokverslaving?

Het overwinnen van een gokverslaving kan veel tijd kosten. Afkicken van gokken vraagt veel moed en doorzettingsvermogen. Hoe langer u verslaafd bent, hoe lastiger het is om hier bovenop te komen. Waar sommigen volledig van hun verslaving af komen, zijn er ook veel mensen die moeten leren omgaan met hun verslaving. Ook al bent jaren geleden gestopt met gokken, een verslaving kan gemakkelijk terugkomen. Door een andere levensstijl aan te nemen, kunt u weerstand bieden. Hoewel u dus misschien niet voor 100% kunt genezen van uw gokproblemen, kunnen we u wel helpen om er andere invullingen aan te geven. Zo kunt u een terugval voorkomen.

Hulp bij uw gokverslaving

Heeft u het vermoeden dat er een verslaving op de loer ligt of is de drang om te gokken te sterk om er weerstand aan te kunnen bieden? De eerste stap is moeilijk, het proces zal niet vanzelf gaan, maar uiteindelijk zult u zien dat het beter gaat.

Het team van White River Recovery staat klaar om u te ondersteunen bij een leven zonder gokverslaving. Onder begeleiding van specialisten gaat u tijdens de behandeling op zoek naar de onderliggende oorzaken. Onze locatie in Zuid-Afrika behandelt verschillende verslavingssoorten en alle onderliggende problematiek. De kliniek ligt vlakbij een van de grootste natuurreservaten ter wereld: het Krugerpark in Witrivier. Hier komt u helemaal tot zichzelf en overwint u uw gokproblemen.

    Hulp bij gokverslaving