Afkickkliniek voor drugs

Het gebruik van drugs kan leuk en ontspannen zijn. Toch zijn drugs niet zonder risico’s. Het kan blijvende schade aan de gezondheid veroorzaken en leidt vaak tot veel problemen in het dagelijks leven. Zelf stoppen met drugs kan lastig zijn. Een afkickkliniek gespecialiseerd in drugs, in een veilige omgeving en een deskundig team, kan je helpen om lichamelijk en geestelijk te herstellen van de ziekte die je nu zo afhankelijk maakt van verdovende middelen.

In onze kliniek zijn wij zeer gefocust op jouw individuele behoefte en geven we je de handvatten die nodig zijn om te veranderen. Dit doen we door onze inspanningen te richten op de effecten die verslavingen heeft op de gehele persona: het lichaam, de geest en de ziel.

drug rehabilitation centres

Afkicken van drugs

Wanneer er sprake is van een periode waarin structureel drugs is gebruikt, is de kans aanzienlijk dat iemand verslaafd raakt. In een afkickkliniek kunt op verantwoorde wijze stoppen met drugs. Dit wordt ook wel een klinische behandeling genoemd.

Bij sommige drugssoorten is het zeer gevaarlijk om plotseling te besluiten om te stoppen. Door te kiezen voor een afkickkliniek die gespecialiseerd is in drugs, krijg je de juiste begeleiding van een deskundig team, doelgerichte therapieën en eventuele medicijnen. Op deze manier verklein je de kans op een terugval.

White River Recovery is een afkickkliniek in Zuid Afrika. Dankzij ons uitgebreide herstelprogramma van 6 weken kun je je volledig richten op je revalidatie. Door het toepassen van een combinatie van ontwikkelende en constructieve activiteiten geven we je de handvatten die je nodig hebt voor herstel op de lange termijn. Onze persoonlijke benadering maakt dat je na de behandeling weer op een volwaardige manier in het leven kan staan.

Wanneer komt je in aanmerking voor opname in een afkickkliniek?

Je kunt bij White River Recovery terecht wanneer je zonder het gebruik van drugs niet meer kunt functioneren in het dagelijks leven. Waar je eerste drugsinname misschien onschuldig was op een feestje of een gezellige avond met vrienden, heb je steeds meer nodig om hetzelfde effect te ervaren. Dit tot het moment dat je niet meer zonder kunt en kampt met ontwenningsverschijnselen wanneer je niet gebruikt. Je leven wordt beheerst door de gedachte hoe je aan de middelen komt en hoe je financiële situatie steeds slechter wordt om je verslaving te kunnen financieren.

Er is officieel sprake van een drugsverslaving wanneer:

  • Je gebruikt om de verkeerde redenen en op ongepaste momenten. Bijvoorbeeld omdat je niet lekker in je vel zit of je gevoelens wil onderdrukken.
  • Het drugsgebruik een manier is om je spanningen en problemen te ontvluchten.
  • Je gebruikt wanneer je sombere of angstige gevoelens hebt.
  • Drugs het belangrijkste is in je leven.

steun bij het stoppen met drugs

Hulp bij het afkicken van drugs

Herstellen van een drugsverslaving doe je niet alleen. Ongeacht welke drugs je gebruikt, het is zeer destructief en kan zelfs levensbedreigend zijn. Wil je graag afkicken van je drugsverslaving, maar lukt het je niet om zelfstandig te stoppen? Heb je het gevoel dat je iedere keer maar weer in de problemen komt door drugs? White River is er voor jou.

Wij hebben jarenlange ervaring in het behandelen van diverse soorten drugsverslavingen en wij helpen je het destructieve patroon te doorbreken.

Jouw weg naar herstel

Bij White River Recovery werkt een team van deskundige psychologen, counselors, verpleegkundigen en ervaringsdeskundigen. Wij begrijpen heel goed wat je doormaakt. Samen met jou gaan we op zoek naar de onderliggende oorzaken van je verslaving. Vervolgens begeleiden wij je stap voor stap, zodat je je leven weer op kunt pakken. Onze locatie in Zuid-Afrika behandelt diverse soorten verslavingen en alle onderliggende problemen die hiermee gepaard gaan. De afkickkliniek is gelegen vlakbij het Krugerpark in Witrivier, een van ‘s werelds grootste natuurreservaten. Hier kun je tot rust komen en veilig afkicken in een ontspannen omgeving.

Of je je nou wilt aanmelden om met de behandeling te beginnen, of je een vraag hebt over de behandeling, contact opnemen met ons opnameteam is de eerste stap. Een ervaren toelatingscoördinator zal je te woord staan en je vanaf daar verder helpen.

    Afkickkliniek drugs