Afkicken van drugs

Hoewel drugsgebruik soms leuk en ontspannend kan zijn, brengt het altijd risico’s met zich mee. Het kan blijvende schade aan je gezondheid veroorzaken en leiden tot allerlei problemen in het dagelijks leven. De meeste drugs zijn zowel geestelijk als lichamelijk verslavend, waardoor het erg lastig kan zijn om zonder hulp te stoppen met het gebruik ervan. Afkicken van drugs is dus essentieel.

Herstellen van een drugsverslaving doe je niet alleen. Bij White River Recovery, een afkickkliniek gelegen in Zuid Afrika, bieden we je graag de professionele hulp die je nodig hebt. Ieder mens is uniek. Daarom is onze zorg maatwerk. In samenspraak met jou bepalen wij welke behandeling voor jouw verslaving aan drugs het beste is.

Drugsverslaving

Het is niet de bedoeling van iemand om verslaafd te raken aan drugs. Vaak begint het gebruik onschuldig, maar het kan snel uit de hand lopen en de controle over het gebruik verliezen. Langdurig en regelmatig drugsgebruik kan leiden tot afhankelijkheid. Bij White River Recovery bieden wij professionele hulp aan mensen met een drugsverslaving. We helpen onze cliënten op een medisch verantwoorde en betrokken manier om te stoppen met drugsgebruik. We bieden persoonlijke begeleiding, zodat jij na de behandeling weer een volwaardig leven kan leiden.

Hulp bij je verslaving bij White River Recovery

Herstellen van je verslaving

Het is moeilijk om alleen te herstellen van een drugsverslaving, ongeacht welke drugs je gebruikt. Een drugsverslaving is zeer schadelijk en kan leiden tot levensbedreigende situaties.

Wil je stoppen met drugs, maar lukt het je niet om dit zelfstandig te doen? Dan is White River Recovery er om je te helpen. Wij hebben veel ervaring in de behandeling van drugsverslavingen en kunnen je begeleiden bij het doorbreken van het destructieve patroon.

> Kom in contact

Heb ik een drugsverslaving?

Soms kan het lastig zijn om te bepalen of er sprake is van een drugsprobleem. De mate van verslaving hangt af van de frequentie en hoeveelheid drugsgebruik, en de consequenties hiervan. Er is sprake van een verslaving als het gebruik regelmatig is en iemand niet in staat is om zelf te stoppen. Het gebruik veroorzaakt dan voortdurend dezelfde problemen.

Tips voor het stoppen met drugs

Het kan erg lastig zijn om te stoppen met drugs wanneer je een drugsverslaving hebt. Het vereist veel doorzettingsvermogen, vooral tijdens moeilijke momenten. Hieronder staan enkele tips die je kunnen helpen:

  • Maak een lijst van de nadelen van je drugsgebruik voor motivatie om het stoppen te vergroten.
  • Houd bij wanneer en waarom je drugs gebruikt, zodat je inzicht krijgt in eventuele onderliggende problemen.
  • Bereid je voor op moeilijke momenten, om de kans op succesvol stoppen te vergroten.

Hulp bij verslaving

Is de drang om drugs te gebruiken te sterk om er weerstand aan te kunnen bieden? De eerste stap is moeilijk, het proces zal niet vanzelf gaan, maar uiteindelijk zul je zien dat het beter gaat.

Het team van White River Recovery bestaat uit ervaren psychologen, counselors, verpleegkundigen en ervaringsdeskundigen. Wij begrijpen maar al te goed wat je doormaakt. Samen met jou gaan we op zoek naar de onderliggende oorzaken van je verslaving en begeleiden je stap voor stap zodat je je leven weer kan oppakken. Onze locatie in Zuid-Afrika behandelt verschillende verslavingssoorten, zoals alcoholverslaving en medicijn verslaving, en alle onderliggende problematiek. De kliniek ligt vlakbij een van de grootste natuurreservaten ter wereld: het Krugerpark in Witrivier. Hier kom je helemaal tot zichzelf en kun je in een veilige omgeving afkicken van drugs.

Of je je nu wilt aanmelden om met de behandeling te beginnen, of je een vraag hebt over de behandeling, bellen of e-mailen met ons opnameteam is de eerste stap. Een ervaren toelatingscoördinator zal je te woord staan of je e-mail beantwoorden en je vanaf daar verder helpen.

    Afkicken drugs