Verslaving aan drugs

Hoewel drugsgebruik soms leuk en ontspannend kan zijn, brengt het altijd risico’s met zich mee. Het kan blijvende schade aan uw gezondheid veroorzaken en leiden tot allerlei problemen in het dagelijks leven. De meeste drugs zijn zowel geestelijk als lichamelijk verslavend, waardoor het erg lastig kan zijn om zonder hulp te stoppen met het gebruik ervan. Afkicken van drugs is dus essentieel.

Herstellen van een drugsverslaving doet u niet alleen. Bij White River Recovery, een afkickkliniek gelegen in Zuid Afrika, bieden we u graag de professionele hulp die u nodig heeft. Ieder mens is uniek. Daarom is onze zorg maatwerk. In samenspraak met u bepalen wij welke behandeling voor uw verslaving aan drugs het beste is.

Drugsverslaving

Het is niet de bedoeling van iemand om verslaafd te raken aan drugs. Vaak begint het gebruik onschuldig, maar het kan snel uit de hand lopen en de controle over het gebruik verliezen. Langdurig en regelmatig drugsgebruik kan leiden tot afhankelijkheid. Bij White River Recovery bieden wij professionele hulp aan mensen met een drugsverslaving. We helpen onze cliënten op een medisch verantwoorde en betrokken manier om te stoppen met drugsgebruik. We bieden persoonlijke begeleiding, zodat onze cliënten na de behandeling weer een volwaardig leven kunnen leiden.

Kunnen wij u helpen?

Het is moeilijk om alleen te herstellen van een drugsverslaving, ongeacht welke drugs u gebruikt. Een drugsverslaving is zeer schadelijk en kan leiden tot levensbedreigende situaties. Als u wilt stoppen met uw drugsverslaving, maar het lukt het u niet om dit zelfstandig te doen? Dan is White River Recovery er om u te helpen. Wij hebben veel ervaring in de behandeling van drugsverslavingen en kunnen u helpen om het destructieve patroon te doorbreken.

Heb ik een drugsverslaving?

Soms kan het lastig zijn om te bepalen of er sprake is van een drugsprobleem. De mate van verslaving hangt af van de frequentie en hoeveelheid drugsgebruik, en de consequenties hiervan. Er is sprake van een verslaving als het gebruik regelmatig is en iemand niet in staat is om zelf te stoppen. Het gebruik veroorzaakt dan voortdurend dezelfde problemen.

Tips voor het stoppen met drugs

Het kan erg lastig zijn om te stoppen met drugs wanneer u een drugsverslaving heeft. Het vereist veel doorzettingsvermogen, vooral tijdens moeilijke momenten. Hieronder staan enkele tips die u kunnen helpen:

  • Maak een lijst van de nadelen van uw drugsgebruik voor motivatie om het stoppen te vergroten.
  • Houd bij wanneer en waarom u drugs gebruikt, zodat u inzicht krijgt in eventuele onderliggende problemen.
  • Bereid u voor op moeilijke momenten, om de kans op succesvol stoppen te vergroten.

Hulp bij uw drugsverslaving

Is de drang om drugs te gebruiken te sterk om er weerstand aan te kunnen bieden? De eerste stap is moeilijk, het proces zal niet vanzelf gaan, maar uiteindelijk zult u zien dat het beter gaat.

Het team van White River Recovery bestaat uit ervaren psychologen, counselors, verpleegkundigen en ervaringsdeskundigen. Wij begrijpen maar al te goed wat u doormaakt. Samen met u gaan we op zoek naar de onderliggende oorzaken van uw verslaving en begeleiden u stap voor stap zodat u uw leven weer kan oppakken. Onze locatie in Zuid-Afrika behandelt verschillende verslavingssoorten en alle onderliggende problematiek. De kliniek ligt vlakbij een van de grootste natuurreservaten ter wereld: het Krugerpark in Witrivier. Hier komt u helemaal tot zichzelf en kunt u in een veilige omgeving afkicken van drugs.

    Afkicken drugs