XTC verslaving

XTC is een afkorting van het woord ecstasy. Het is een 3,4 metyleendioxymethamfetamine, ook wel MDMA genoemd. De drug wordt vaak gebruikt in het uitgaansleven. XTC is te krijgen in een pil vorm met of zonder logo, maar ook in poeder en kristallen. Vanaf de buitenkant kan je niet zien wat er in een pil zit wat veel extra risico’s met zich mee kan brengen. Een XTC verslaving komt niet zo veel voor, er is namelijk niet zo snel sprake van een geestelijke of fysieke verslaving. Toch kun je wel moeite hebben om te stoppen. Zeker als je vaak gebruikt bouw je tolerantie op, waardoor het gebruik ervan minder impact maakt. De verleiding wordt daardoor groot om meer te gebruiken om hetzelfde effect te bereiken.

Kamp jij met een XTC probleem en beheerst dit steeds meer je leven? Bij White River Recovery kunt je terecht voor een intensief traject om grip te krijgen op jouw verslaving en zo ook op de rest van je leven.

Wat zijn de lichamelijke effecten van alcohol?

Verslaafd aan XTC

In principe is XTC niet een middel waar je snel verslaafd aan raakt. Toch kan het wel moeilijk zijn om op een gegeven moment te stoppen met gebruiken.

Tijdens het gebruik van XTC voelen gebruikers meer zelfvertrouwen, energie en empathie. XTC dip is een dip nadat de drugs is uitgewerkt. Je voelt je somber en gevoelens van uitputting. Het verschilt per persoon hoe veel last je hiervan hebt. 

Symptomen XTC verslaving

MDMA is van dezelfde stof gemaakt als XTC. Het werkt als een oppepmiddel, zowel lichamelijk als psychisch. Na het innemen van de drugs duurt het 20-60 minuten voordat het is ingewerkt. Het effect blijft 4 tot 6 uur effectief. Het zorgt ervoor dat er extra serotonine in je lichaam wordt afgegeven. Serotonine is een neurotransmitter die je stemming beïnvloed.

De effecten en risico’s van XTC

Er zitten verschillende effecten en risico’s aan het gebruik van XTC, zoals:

Effecten

  • Grotere pupillen;
  • Hallucineren;
  • Behoefte aan contact;
  • Empathie.

Risico’s

  • Oververhitting;
  • Kaakklemmen;
  • Uitdroging;
  • Watervergiftiging.

Jouw weg naar herstel

Bij White River Recovery werkt een team van deskundige psychologen, counselors, verpleegkundigen en ervaringsdeskundigen. Wij begrijpen heel goed wat je doormaakt en gaan samen met jou op zoek naar de onderliggende oorzaken van je XTC probleem. Vervolgens begeleiden wij je stap voor stap, zodat je je leven weer op kunt pakken. Onze locatie in Zuid-Afrika behandelt diverse soorten verslavingen en alle onderliggende problemen die hiermee gepaard gaan. De afkickkliniek is gelegen vlakbij het Krugerpark in Witrivier, een van ‘s werelds grootste natuurreservaten. Hier kun je tot rust komen en veilig afkicken in een ontspannen omgeving.

Of je je nou wilt aanmelden om met de behandeling te beginnen, of je een vraag hebt over de behandeling, contact opnemen met ons opnameteam is de eerste stap. Een ervaren toelatingscoördinator zal je te woord staan en je vanaf daar verder helpen.

    XTC verslaving