MDMA verslaving

MDMA valt onder de harddrugs en behoort tot de amfetamines. Het is een chemisch middel en is de werkzame stof in XTC pillen. MDMA wordt in pilvorm geconsumeerd, maar kan ook als poeder of crystalvorm worden ingenomen. Omdat iemand zich na het gebruik van MDMA vaak energiek en gelukkig voelt, is het een populaire partydrug. Door gebruik van MDMA kan er langer gefeest worden en dat geeft een extra dimensie. Een MDMA verslaving brengt risico’s met zich mee en gaat gepaard met bijwerkingen en lichamelijke effecten.

Verslaafd aan MDMA

MDMA is in principe niet een middel waar je snel verslaafd aan raakt. Toch kan het wel moeilijk zijn om op een gegeven moment te stoppen met gebruiken. Tijdens het gebruik van MDMA voelen gebruikers meer zelfvertrouwen, energie en empathie. Nadat de MDMA is uitgewerkt, krijg jij een dip. Je voelt je somber en je ervaart gevoelens van uitputting. Het verschilt per persoon hoe veel last jij hiervan zal hebben

Afkickkliniek Zuid afrika

Symtomen MDMA verslaving

MDMA is de werkzame stof in XTC. Het werkt als een oppepmiddel, zowel lichamelijk als psychisch. Na het innemen van de drugs duurt het 20-60 minuten voordat het is ingewerkt. Het effect blijft 4 tot 6 uur effectief. Het zorgt ervoor dat er extra serotonine in jouw lichaam wordt afgegeven. Serotonine is een neurotransmitter die jouw stemming beïnvloed.

De effecten en risico’s van MDMA

Het gebruik van MDMA brengt verschillende effecten en risico’s met zich mee. Het is belangrijk dat je bewust bent over de gevolgen van het gebruik van deze drug.

Effecten

  • Grotere pupillen;
  • Hallucineren;
  • Behoefte aan contact;
  • Empathie.

Risico’s

  • Oververhitting;
  • Kaakklemmen;
  • Uitdroging;
  • Watervergiftiging.

Jouw weg naar herstel

Wil je zelf stoppen, dan is de kans dat je terugvalt groter. Stop met het gebruik van MDMA en kom bovenop jouw verslaving. Onze afkickkliniek bevindt zich in Zuid-Afrika. De kliniek ligt vlak bij een van de grootste natuurreservaten ter wereld: het Krugerpark in Witrivier. Wij begeleiden jou om bovenop jouw drugsverslaving te komen.

Of je je nu wilt aanmelden om met de behandeling te beginnen, of je een vraag hebt over de behandeling, bellen of e-mailen met ons opnameteam is de eerste stap. Een ervaren toelatingscoördinator zal je te woord staan of je e-mail beantwoorden en je vanaf daar verder helpen.

    MDMA verslaving