Wanneer ben je een alcoholist?

Alcoholverslaving is een chronische ziekte die wereldwijd miljoenen mensen treft. Het wordt gekenmerkt door een sterk verlangen naar alcohol, een onvermogen om te stoppen met drinken en een fysieke afhankelijkheid van alcohol. Maar wanneer ben je een alcoholist? Het is belangrijk om de waarschuwingssignalen te kennen, zodat je tijdig hulp kunt zoeken.

Bij White River Manor begrijpen we dat alcoholverslaving een serieuze kwestie is die je leven kan beheersen. Wij bieden een intensief behandeltraject om grip te krijgen op jouw verslaving en daarmee ook op de rest van je leven. Neem vandaag nog contact met ons op om te ontdekken hoe wij je kunnen helpen.

Wat zijn de lichamelijke effecten van alcohol?

Waarschuwingssignalen van alcoholverslaving

De waarschuwingssignalen van alcoholverslaving verschillen per persoon, maar er zijn een aantal veelvoorkomende tekenen waar je op kunt letten, waaronder:

  • Drinken om stress of emoties te beheersen
  • Verwaarlozing van verantwoordelijkheden op het werk of thuis
  • Blijven drinken ondanks de negatieve gevolgen
  • Een hoge tolerantie voor alcohol ontwikkelen
  • Ontwenningsverschijnselen wanneer er niet wordt gedronken

Hulp bij alcoholisme

Hulp zoeken voor alcoholverslaving kan een moeilijke, maar levensveranderende beslissing zijn. Er zijn verschillende behandelingsopties beschikbaar, waaronder therapie, ondersteuningsgroepen en medicatie. Het is belangrijk om een behandelplan te vinden dat voor jou werkt en om een ondersteuningsnetwerk op te bouwen.

Verslavingsbehandeling bij White River Recovery

Waarom kiezen voor White River Recovery?

Het kiezen van de juiste verslavingskliniek is cruciaal voor een succesvolle behandeling van alcoholverslaving. Bij White River Recovery geloven we in een holistische benadering van herstel. Wij combineren op bewijs gebaseerde therapieën combineren met mindfulness-praktijken en buitenactiviteiten om jou te helpen een duurzaam herstel te bereiken.

Onze afkickkliniek in Zuid-Afrika biedt een serene en vredige omgeving die bevorderlijk is voor genezing en groei. Met onze prachtige landschappen en professionele medewerkers zorgen we ervoor dat je de best mogelijke zorg krijgt tijdens jouw herstelproces.

Kwalitatieve behandeling

Als jij of iemand van wie je houdt worstelt met alcoholverslaving en hulp nodig heeft bij het omgaan met ontwenningsverschijnselen, dan zijn wij er voor jou. Ons team van ervaren professionals biedt medische detox en uitgebreide verslavingsbehandeling om je te helpen de cyclus van verslaving te doorbreken en je leven terug te winnen. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie over onze programma’s en diensten door te bellen naar +27 76 350 9868 of onderstaand formulier in te vullen.

Of je je nu wilt aanmelden om met de behandeling te beginnen, of je een vraag hebt over de behandeling, bellen of e-mailen met ons opnameteam is de eerste stap. Een ervaren toelatingscoördinator zal je te woord staan of je e-mail beantwoorden en je vanaf daar verder helpen.

    Wanneer ben je alcoholist?