Opname afkickkliniek alcohol

Is je alcohol gebruik overmatig en begint dit jouw dagelijks leven te beïnvloeden? En wil je graag stoppen en dit op lang termijn volhouden? Dan is een opname in een afkickkliniek voor een alcohol de enige optie. Het kan op eigen kracht als erg lastig worden ervaren.

Het erkennen van het probleem is de eerste stap tot herstel. Herstellen van een alcoholverslaving kan je niet alleen. Bij White River Recovery, een afkickkliniek gelegen in Zuid-Afrika, bieden wij professionele hulp die jij nodig hebt. Ieder individu is uniek en daarom bieden wij zorg op maat. Samen met jou bepalen we welke behandeling het beste past bij jouw verslaving aan alcohol.

Waarom afkicken in een kliniek?

Een opname in een afkickkliniek voor alcohol biedt verschillende voordelen. Een van de belangrijkste voordelen is de structuur die het biedt. Je wordt niet alleen geholpen om van je verslaving af te komen, maar ook dagelijkse routines helpen te ontwikkelen. Hiermee wordt verleiding en afleiding voorkomen.

Ook biedt een afkickkliniek een veilige en bemoedigende omgeving om het herstel aan te sporen. Hierdoor ben je omringt door mensen die in dezelfde boot zitten. Deze mensen begrijpen jouw situatie en weten hoe het is om met emotionele bagage te kampen. Daarnaast biedt het de mogelijkheid om een netwerk van steun te creëren. Je wordt op de beste manier begeleid om jouw verslaving te overwinnen.

Afkickkliniek voor alcoholverslaving

Alcoholontwenning

Het is belangrijk om te weten en te begrijpen dat afkickverschijnselen optreden wanneer je stopt na langdurig gebruik van alcohol. Deze symptomen kunnen variëren van mild tot ernstig en omvatten vaak angst, tremoren, zweten, misselijkheid en in ernstige gevallen epileptische aanvallen en delirium tremens.

Alcoholontwenning is een uitdagende periode die medische begeleiding kan vereisen om complicaties te voorkomen. Het is een belangrijke stap in het herstelproces van alcoholverslaving en kan het beste worden aangepakt met professionele ondersteuning, zoals een detox en langdurige therapie. Dit is belangrijk om een terugval te voorkomen en een gezonde, alcoholvrije levensstijl te bevorderen.

White River Recovery kan jou helpen

Bij White River Recovery zijn wij zeer gefocust op de individuele behoeften van de cliënt. Dit doen wij door ons te richten op de gehele persona: het lichaam, de geest en de ziel. Verslaving beïnvloed de algehele fysieke toestand. Onze behandelingen integreren lichaamsbeweging en een grote variatie van buitenactiviteiten zodat je leert hoe je met jouw lichaam om moet gaan. Zo worden er ook gezonde gewoontes ontwikkeld die in het verdere leven bijblijven.

Verslaving gaat vaak gepaard met psychische aandoeningen. Wij bieden dubbele diagnose behandelingen aan. Wij gaan samen met psychiaters en psychologen hulp bieden om de mentale effecten van jouw verslaving te overwinnen.

Ons programma gebruikt de 12 stappen als een gids in het herstelproces. Wij streven ernaar om spirituele principes bij te brengen zoals: hoop, integriteit en discipline.
Na het doorlopen van het programma bij White River Recovery Centre, keert u terug in dezelfde situatie die u twee maanden eerder verliet. Dit kan een moeilijke overgang zijn. Daarom bieden we elke cliënt doorlopende begeleiding en therapeutische ondersteuning als ze terugkeren naar huis.

Het team

Het team van White River Recovery bestaat uit ervaren psychologen, counselors, verpleegkundigen en ervaringsdeskundigen. Met 24 uur per dag professionele verpleging zorgt het team voor persoonlijke zorg die inspeelt op uw behoeften. De seniors van het team hebben zelf de weg naar herstel moeten belopen. Met deze ervaringen brengen ze jou binnen 6 weken op de weg naar herstel.

Kan ons team jou helpen? Vul het contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met jou op.

    Afkicken alcohol