Cocaïneverslaving

Een cocaïneverslaving wordt ook wel een coke verslaving genoemd. Dat wat begint met één keer recreatief gebruik tijdens een feestje, kan uitmonden in steeds vaker cocaïne gebruik en een steeds heftiger verlangen. Het is een hardnekkige verslaving, waarbij het afkicken zonder de juiste begeleiding niet eenvoudig is. 

Heb je het idee dat jouw drugsgebruik steeds verder uit de hand loopt? Naast informatie, kun je bij verslavingskliniek White River Recovery ook terecht voor een intensief traject om grip te krijgen op je leven. Plan vandaag nog een vrijblijvende intakeons team staat voor je klaar.

Symptomen van een cocaïneverslaving

Een verslaving aan cocaïne wordt gekenmerkt door een reeks specifieke symptomen. Iemand die verslaafd is aan coke heeft vaak last van een verhoogde prikkelbaarheid en rusteloosheid. Fysiek kan er sprake zijn van een verhoogde hartslag, hoge bloeddruk, zweten en slaapproblemen. Ook mentale klachten kunnen optreden, waaronder paranoia, angst, hallucinaties en depressie. In de meeste gevallen worden er, naast de lichamelijke en psychische klachten, sociale en relationele problemen ervaren. Denk aan het verwaarlozen van werk/studie, familie en vrienden.

Het is belangrijk om dit soort tekenen en symptomen tijdig te herkennen en hulp te zoeken als je vermoedt dat je zelf of iemand anders te maken heeft met een cocaïneverslaving.

Heb ik een coke verslaving?

Het herkennen van een mogelijk verslaving begint met aandacht voor verandering in gedrag en gewoonten. Enkele tekenen die erop kunnen wijzen dat je een verslaving hebt, zijn o.a. het toenemend verlangen om cocaïne te gebruiken en het opgeven van verantwoordelijkheden. Ook zul je bij een verslaving merken dat je ontwenningsverschijnselen ervaart wanneer je probeert te stoppen.

Wat zijn de lichamelijke effecten van alcohol?

Vooral is er dat voortdurende verlangen naar cocaïne, ondanks de negatieve gevolgen die het heeft voor je gezondheid, werkt, relaties en financiën. Ook veranderingen in sociaal gedrag, zoals isolatie of omgaan met nieuwe vrienden die drugs gebruiken, indicatief zijn voor een verslaving.

Herken je jezelf of iemand anders in deze symptomen? Dan is het belangrijk om professionele hulp te zoeken. Wanneer je de tekenen en symptomen tijdig herkent, leidt dit tot effectieve behandeling en herstel.

Behandelingsopties voor jouw verslaving

Heb je te maken met een cocaïneverslaving, dan zijn er verschillende behandelingsopties beschikbaar. Het juiste behandelplan voor jou hangt af van je individuele behoeften en specifieke situatie.

Een van de meest effectieve behandelingen is gedragstherapie, bijvoorbeeld cognitieve gedragstherapie (CGT). Dit type therapie richt zich met name op het identificeren en het aanpakken van onderliggende triggers en gedragspatronen die leiden tot drugsgebruik. In sommige gevallen is het voor jouw herstel beter om voor een korte periode medicijnen te nemen die je herstel bevorderen. Deze kunnen worden voorgeschreven om de symptomen van ontwenningsverschijnselen of co-voorkomende aandoeningen, zoals depressie, te beheren.

Ook het opbouwen van van een sociaal ondersteuningsnetwerk is essentieel voor je herstel. Zelfhulpgroepen zoals de Anonieme Cocaïneverslaafden (CCA) of individuele counseling en therapie kunnen dan ook zeer van pas komen.

Jouw weg naar herstel

Het team van White River Recovery bestaat uit ervaren psychologen, counselors, verpleegkundigen en ervaringsdeskundigen. Wij begrijpen maar al te goed wat je doormaakt. Samen met jou gaan we op zoek naar de onderliggende oorzaken van jouw verslaving en begeleiden je stap voor stap zodat je je leven weer kan oppakken. Onze locatie in Zuid-Afrika behandelt verschillende verslavingssoorten en alle onderliggende problematiek. De kliniek ligt vlakbij een van de grootste natuurreservaten ter wereld: het Krugerpark in Witrivier. Hier kom je helemaal tot jezelf en kun je in een veilige omgeving kunt afkicken.

    Cocaïneverslaving