De afkickverschijnselen van ketamine

Het gebruik van ketamine begon in de medische wereld als verdoving voor patiënten maar tegenwoordig wordt het ook gebruikt voor recreatief gebruik waarbij de gebruiker hallucinerende effecten voelen. Voor wie verslaafd raakt aan deze drug is het herstel een zware maar zeker geen onmogelijke uitdaging. Met de juiste begeleiding kunnen verslaafden beginnen aan het afkickproces. Voor het starten aan het afkickproces is het belangrijk dat je op de hoogte bent van de mogelijke afkickverschijnselen van ketamine. Deze kunnen als intens ervaren worden.

Heb jij een ketamine verslaving of een andere soort drugsverslaving? Kom in contact met ons en wij helpen jou graag verder!

Afkicken van drugs in zuid afrika

Afkicken van ketamine

Wanneer je besluit te stoppen met ketamine, reageert vooral je geest op het feit dat je een bepaalde substantie niet meer neemt. Voor verslaafden is het moeilijk om hulp te zoeken doordat ze vaak worstelen met gevoelens van schaamte, schuld en angst voor oordeel.

Daarnaast kan de verslavende aard van ketamine het vermogen om rationele beslissingen te nemen belemmeren. Hierdoor blijf je vast zitten in een vicieuze cirkel van verslaving. Afkicken van ketamine kan het beste gedaan worden onder begeleiding van professionals.

Afkickverschijnselen ketamine

De afkickverschijnselen van ketamine kunnen zowel op de korte termijn als op de lange termijn impact hebben. Wanneer je ervoor kiest om te stoppen krijg je met de volgende symptomen:

Korte termijn

  • De sterke drang naar ketamine. Hierdoor is het moeilijk om de verleiding te weerstaan.
  • Hallucinaties en psychoses. Je perceptie op de werkelijkheid veranderd.
  • Nervositeit en angst- en paniekgevoelens, die je emotioneel en mentaal kunnen belasten.
  • Het risico op een overdosis, wat levensbedreigend kan zijn en zelfs tot de dood kan leiden.

Lange termijn

  • Psychologische symptomen, zoals depressie, angst en stemmingswisselingen.
  • Een gevoel van vervreemding van de realiteit dat lang kan aanhouden na het stoppen.
  • Vermoeidheid en slaapproblemen, die je dagelijks functioneren kunnen belemmeren.

Tips afkicken van ketamine

Afkicken van ketamine kan een uitdagend proces zijn. Door het krijgen van de juiste ondersteuning en strategieën is het mogelijk om succesvol te herstellen. White River Recovery geeft jou belangrijke tips die kunnen helpen gedurende het afkicken van ketamine:

Zoek professionele hulp: Raadpleeg een arts, therapeut of verslavingsdeskundige voor begeleiding en ondersteuning bij het afkickproces. White River Recovery helpt jou bij het ontwikkelen van een individueel behandelplan en het omgaan afkickverschijnselen van ketamine.
Stel realistische doelen: Stel haalbare doelen voor jezelf tijdens het afkickproces. Begin bijvoorbeeld met het verminderen van je ketamine gebruik in plaats van abrupt te stoppen, als dat voor jou werkt.
Vermijd triggers: Identificeer situaties, mensen of omgevingen die je verlangen naar ketamine kunnen versterken. Vermijd deze mensen en situaties indien mogelijk. Dit kan helpen om een terugval te voorkomen en je te concentreren op je herstel. Een behandeling bij White River Recovery volg je in Zuid Afrika. Het geeft je de mogelijkheid om deze omgeving voor een bepaalde tijd te verlaten en je echt te gaan focussen op herstel.
Zoek sociale steun: Praat met vrienden, familie of een ondersteuningsgroep over je uitdagingen en successen tijdens het afkicken. Het hebben van een ondersteunend netwerk kan je emotioneel steunen en je aanmoedigen om door te gaan, zelfs als het moeilijk wordt.
Leer gezonde copingstrategieën: Ontwikkel gezonde manieren om stress, angst en andere emoties te beheersen. Denk hierbij aan meditatie, lichaamsbeweging, creatieve activiteiten of praten met een therapeut. Deze strategieën kunnen je helpen om met moeilijke momenten om te gaan zonder terug te vallen op ketamine.
Volg een gezonde levensstijl: Zorg goed voor jezelf door regelmatig te bewegen, gezond te eten en voldoende te slapen. Een gezonde levensstijl kan je lichamelijke en geestelijke welzijn verbeteren en je helpen sterker te staan tijdens het herstelproces.

Hulp nodig?

Kamp jij met een verslaving en wil jij graag de hulp krijgen die nodig is? Bij White River Recovery staan we klaar om jou te helpen! Neem contact met ons op en wij bespreken samen met jou de mogelijkheden. Naast de therapieën vinden wij het belangrijk dat je gedurende het traject tot rust komt. Het balans in jouw lichaam, ziel en geest moet weer hersteld worden. Wij maken gebruik van hoogwaardige zorg met afwisseling aan verschillende therapieën en activiteiten. Jezelf comfortabel voelen gedurende het afkicktraject gaat ervoor zorgen dat je beter kunt herstellen.

Kunnen wij jou helpen? Via het formulier hieronder kun je de eerste stap zetten naar een leven zonder een verslaving.

Of je je nu wilt aanmelden om met de behandeling te beginnen, of je een vraag hebt over de behandeling, bellen of e-mailen met ons opnameteam is de eerste stap. Een ervaren toelatingscoördinator zal je te woord staan of je e-mail beantwoorden en je vanaf daar verder helpen.

    Afkickverschijnselen ketamine