Afkicken van alcohol

Alcoholverslaving is de meest voorkomende verslaving en komt in alle lagen van de bevolking voor. Doordat drinken sociaal geaccepteerd is, is de grens tussen probleemdrinken en verslaving moeilijk te duiden. Hierdoor kan afkicken van alcohol lastig zijn.

Een alcoholverslaving komt nooit ‘opeens’ opzetten. Het is een heel geleidelijk proces dat bestaat uit verschillende fasen. Bij White River Recovery, een afkickkliniek gespecialiseerd in alcohol, kun je in een veilige omgeving met behulp van een deskundig team zowel lichamelijk als geestelijk afkicken van alcohol. Je leert niet alleen omgaan met je verslaving, maar werkt ook aan de oorzaak die de verslaving in stand heeft gehouden.

Gevaren van alcoholisme

Alcoholisme is een sluipende ziekte die fysiek en mentaal kan leiden tot verval. In sommige gevallen leidt het zelfs tot de dood. Doordat alcoholgebruik zo maatschappelijk geaccepteerd is blijft misbruik vaak lang verborgen en ontkend. En dat terwijl tijdig afkicken van alcohol erg belangrijk is. Vanwege de impact op je gezondheid, maar ook vanwege de effecten die jouw verslaving hebben of familie, vrienden en collega’s.

Mensen die te veel drinken zijn zo met hun verslaving bezig, dat ze relaties verwaarlozen en geen verantwoordelijkheid nemen voor verplichtingen. Bovendien kan het gevaarlijke situaties opleveren wanneer iemand met drank op achter het stuur stapt.

Kunnen wij jou helpen?

Het is moeilijk om alleen te herstellen van een alcoholverslaving, ongeacht hoeveel alcohol je drinkt. Een alcoholverslaving kan zeer schadelijk zijn voor je gezondheid en kan leiden tot levensbedreigende situaties. Als je wilt stoppen met het drinken van alcohol, maar het lukt het je niet om dit zelfstandig te doen, dan kun je rekenen op de hulp van White River Recovery. Wij hebben veel ervaring in het behandelen van alcoholverslavingen en kunnen je helpen om jouw destructieve patroon te doorbreken.

Wanneer is er sprake van een verslaving?

Niet iedereen die alcohol drinkt is verslaafd, en ook niet iedereen wordt dat. Vaak is het ontwikkelen van een alcoholverslaving een jarenlang proces. Meestal drinkt iemand dan zo’n twee tot drie alcoholische drankjes per dag, maar het is ook mogelijk dat er eens per week een grotere hoeveelheid wordt geconsumeerd. Er is een verschil tussen een drankprobleem en een alcoholverslaving:

Symptomen drankprobleem:

 • (Gedeeltelijke) Geheugenproblemen
 • Grotere tolerantie voor alcohol
 • Afspraken niet nakomen
 • Geleidelijke eenzaamheid
 • Slechte nachtrust

Symptomen alcoholverslaving:

 • Liegen en ontkennen
 • Met drankproblemen willen ontvluchten
 • Ontwenningsverschijnselen tegengaan
 • Medische problemen
 • Problemen in de relationele sfeer

Hulp bij alcoholverslaving

Is de drang om alcohol te gebruiken te sterk om er weerstand aan te kunnen bieden? De eerste stap is moeilijk, het proces zal niet vanzelf gaan, maar uiteindelijk zul je zien dat het beter gaat.

Bij White River Recovery werkt een deskundig team van psychologen, counselors, verpleegkundigen en ervaringsdeskundigen om je te helpen bij jouw verslaving. We zoeken samen met jou naar de oorzaken en begeleiden je stap voor stap om je leven weer op te pakken. Onze Zuid-Afrikaanse locatie behandelt diverse verslavingsproblematieken en ligt in de nabijheid van het Krugerpark in Witrivier, waar je veilig kunt afkicken van alcohol en volledig tot rust kunt komen.

Of je je nou wilt aanmelden om met de behandeling te beginnen, of je een vraag hebt over de behandeling, contact opnemen met ons opnameteam is de eerste stap. Een ervaren toelatingscoördinator zal je te woord staan en je vanaf daar verder helpen.

  Afkicken van alcohol