Alcoholverslaving

Alcoholverslaving is de meest voorkomende verslaving en komt in alle lagen van de bevolking voor. Doordat drinken sociaal geaccepteerd is, is de grens tussen probleemdrinken en verslaving moeilijk te duiden. Hierdoor kan afkicken van alcohol lastig zijn.

De kans dat iemand verslaafd raakt wordt zeer onderschat. Afkicken van alcohol kan nodig zijn om deze sluipende ziekte tegen te gaan en fysiek en mentaal verval te voorkomen.

Gevaren van alcoholisme

Alcoholisme is een sluipende ziekte die fysiek en mentaal kan leiden tot verval. In sommige gevallen leidt het zelfs tot de dood. Doordat alcoholgebruik zo maatschappelijk geaccepteerd is blijft misbruik vaak lang verborgen en ontkend. En dat terwijl tijdig afkicken van alcohol erg belangrijk is.

Vanwege de impact op uw gezondheid, maar ook vanwege de effecten die uw verslaving hebben of familie, vrienden en collega’s. Veel gebruikers zijn zo met hun verslaving bezig dat ze relaties verwaarlozen en geen verantwoordelijkheid nemen voor verplichtingen. Bovendien kan het gevaarlijke situaties opleveren wanneer een gebruiker met drank op achter het stuur stapt.

Kunnen wij u helpen?

Het is moeilijk om alleen te herstellen van een alcoholverslaving, ongeacht hoeveel alcohol u drinkt. Een alcoholverslaving kan zeer schadelijk zijn voor uw gezondheid en kan leiden tot levensbedreigende situaties. Als u wilt stoppen met uw alcoholverslaving, maar het lukt het u niet om dit zelfstandig te doen, dan kunt u rekenen op de hulp van White River Recovery. Wij hebben veel ervaring in het behandelen van alcoholverslavingen en kan u helpen om uw destructieve patroon te doorbreken.

Wanneer is er sprake van een verslaving?

Niet iedereen die alcohol drinkt is verslaafd, en ook niet iedereen wordt dat. Vaak is het ontwikkelen van een alcoholverslaving een jarenlang proces. Meestal drinkt iemand dan zo’n twee tot drie alcoholische drankjes per dag, maar het is ook mogelijk dat er eens per week een grotere hoeveelheid wordt geconsumeerd. Er is een verschil tussen een drankprobleem en een alcoholverslaving:

Symptomen drankprobleem:

 • (Gedeeltelijke) Geheugenproblemen
 • Grotere tolerantie voor alcohol
 • Afspraken niet nakomen
 • Geleidelijke eenzaamheid
 • Slechte nachtrust

Symptomen alcoholverslaving:

 • Liegen en ontkennen
 • Met drankproblemen willen ontvluchten
 • Ontwenningsverschijnselen tegengaan
 • Medische problemen
 • Problemen in de relationele sfeer

Hulp bij uw alcoholverslaving

Is de drang om alcohol te gebruiken te sterk om er weerstand aan te kunnen bieden? De eerste stap is moeilijk, het proces zal niet vanzelf gaan, maar uiteindelijk zult u zien dat het beter gaat.

Bij White River Recovery werkt een deskundig team van psychologen, counselors, verpleegkundigen en ervaringsdeskundigen om u te helpen bij uw verslaving. We zoeken samen met u naar de oorzaken en begeleiden u stap voor stap om uw leven weer op te pakken. Onze Zuid-Afrikaanse locatie behandelt diverse verslavingsproblematieken en ligt in de nabijheid van het Krugerpark in Witrivier, waar u veilig kunt afkicken van alcohol en volledig tot rust kunt komen.

  Afkicken van alcohol