Afkicken van coke: ontdek effectieve tips

Bij een cocaïneverslaving wordt je afhankelijk van cocaïne. Het is een stimulerend middel dat het zenuwstelsel beïnvloedt. De drang naar dit middel kan leiden tot regelmatig en meer gebruik. De gevolgen van een cocaïneverslaving kunnen variëren van gezondheidsproblemen tot sociale en financiële moeilijkheden. Wil jij graag de stap zetten in het afkicken van coke en zoek je effectieve tips? White River Recovery biedt jou de hulp en ondersteuning zodat jij jouw verslaving overwint.

10 Tips voor afkicken van coke

Hierbij een paar handige tips wanneer je besluit te willen stoppen met coke;

 • Zoek professionele hulp: Het vinden van professionele begeleiding is essentieel bij het aanpakken van de drugsverslaving. Een verslavingszorg kan de nodige ondersteuning, therapie en behandelingen bieden. Op eigen kracht stoppen kan erg lastig zijn.
 • Vertel jezelf de redenen waarom je moet stoppen: Door duidelijk te weten waarom je moet stoppen met je verslaving, geef je jezelf een doel waarom het nu echt tijd is.
 • Weet op welke momenten en waar je vaak gebruikte: Door dit te weten kun je bepaalde situaties vermijden of jezelf voorbereiden hoe je er voortaan mee om moet gaan.
 • Verwijder herinneringen of spullen: Verwijder alles wat je laat terugdenken aan het gebruik.
 • Informeer je omgeving: Wanneer je je omgeving informeert kunnen zij rekening met jou houden door geen verleidingen te creëren.
 • Creëer een gezonde levensstijl: Ontwikkel een gezonde levensstijl waarin je regelmatig beweegt, gezond eet en voldoende slaapt.
 • Ben trots op de stappen die je maakt: Vier je successen, hoe klein ze ook zijn. Geef jezelf een beloning als je bepaalde doelen hebt bereikt.
 • Leer omgaan met stress: Zoek manieren om met stress om te gaan. Dit kan bijvoorbeeld een hobby zijn, sporten of mediteren.
 • Verander je omgeving: Vermijd plaatsen en mensen die geassocieerd worden met cocaïnegebruik. Creëer een omgeving die ondersteunend is voor je herstel.
 • Therapie en ondersteuningsgroep: Meldt jezelf aan bij therapie en overweeg om aan te sluiten bij steungroepen. Dit geeft aanvullende steun en inzicht.

Ontwenningsverschijnselen van coke

De ontwenningsverschijnselen van coke kunnen variëren van fysieke tot mentale symptomen, waaronder hallucinaties, weinig energie, depressieve gevoelens en meer zin in eten. Stoppen met coke kan een uitdagend proces zijn. De afkickverschijnselen komen na het stoppen voor gedurende de eerste dag tot aan de eerste weken.

Het is belangrijk om deze symptomen te begrijpen en professionele hulp te zoeken. Met behulp van experts is de kans op slagen om succesvol te stoppen het grootst.

gevolgen van drugsgebruik

steun bij het stoppen met alcohol

Sta er niet alleen voor

Het proces van herstel van een cocaïneverslaving kan uitdagend zijn. Het is belangrijk om te weten dat je er niet alleen voor staat. Zoek hulp bij het team van White River Recovery.

Ons team bestaat uit psychiater, adviserende psychologen, klinische psychologen, verslavingsbegeleiders, maatschappelijk werkers, kunstzinnige therapeuten, paardentherapeuten en 24 uur per dag beschikbare professionele verpleging en een geestelijk adviseur.

Of je je nu wilt aanmelden om met de behandeling te beginnen, of je een vraag hebt over de behandeling, bellen of e-mailen met ons opnameteam is de eerste stap. Een ervaren toelatingscoördinator zal je te woord staan of je e-mail beantwoorden en je vanaf daar verder helpen.

  afkicken coke tips