Alcoholverslaving symptomen

Alcoholisme, ook wel bekend als een alcoholverslaving of drankmisbruik, wordt beschouwd als een progressieve aandoening die meestal geleidelijk ontstaat. Het begint vaak met een paar drankjes, bijvoorbeeld op een feestje. Na verloop van tijd neemt de consumptie echter toe en begint men niet alleen bij speciale gelegenheden te drinken, maar ook thuis. Wanneer je merkt dat je niet meer goed kunt functioneren zonder alcohol, is er sprake van alcoholisme. Jouw gedrag zal steeds meer worden beïnvloed door de drank, wat ernstige gevolgen kan hebben. Het is dan ook essentieel om hulp te zoeken bij alcoholisme. Herstellen van een alcoholverslaving doe je niet alleen. Bij White River Recovery, een afkickkliniek gelegen in Zuid-Afrika, bieden wij tips bij het afkicken van alcohol. Wij begrijpen dat elk individu uniek is, daarom bieden wij zorg op maat. In overleg met jou bepalen we welke behandeling het beste is voor jouw alcoholverslaving.

Symptomen van alcoholisme

Wanneer je merkt dat je niet in staat bent om te stoppen met drinken na het nuttigen van een paar glazen alcohol, meer drinkt dan je van plan was en problemen ervaart in jouw werk, relaties of vriendschappen, kan er sprake zijn van een alcoholverslaving. Andere symptomen zijn onder meer het onvermogen om te stoppen of te minderen met drinken, het ontwikkelen van een verhoogde tolerantie, een sterk verlangen naar alcohol, risicovol gedrag, het besteden van veel tijd aan alcoholgebruik en het ervaren van ontwenningsverschijnselen. Het is verstandig om met een ervaringsdeskundige te praten om jouw situatie te bespreken en te beslissen of professionele hulp nodig is om te stoppen met drinken.

Heb ik een alcoholverslaving

Het is vaak lastig om te onderscheiden of er sprake is van overmatig alcoholgebruik of een daadwerkelijke verslaving. Het kan zijn dat iemand al jarenlang een alcoholverslaving heeft zonder dat dit opgemerkt wordt. Er zijn een aantal signalen die kunnen wijzen op een drankprobleem of alcoholverslaving, waaronder:

Signalen alcoholverslaving

  • Regelmatig of elke dag alcohol drinken;
  • Overdag drinken;
  • Je kunt niet zonder alcohol;
  • Je drinkt vaak alleen;
  • Het blijft niet bij een glas.

Wanneer ben je echt verslaafd?

Indien je dagelijks meer dan 1 of 2 glazen alcohol consumeert en minder dan 2 dagen per week geen alcohol drinkt, is er sprake van overmatig alcoholgebruik. Hoewel dit niet automatisch betekent dat je een alcoholverslaving hebt, is het raadzaam om te onderzoeken waarom je zoveel drinkt en of je in staat bent om te stoppen. Het is namelijk mogelijk dat een alcoholverslaving leidt tot lichamelijke, sociale en psychische schade. Indien je vaak drinkt als middel om met gevoelens van spanning, stress of depressie om te gaan, kan het verstandig zijn om professionele hulp te zoeken. Je kunt ons bellen op +27827315939

Hulp bij alcoholisme

Is de drang om te drinken te sterk om er weerstand aan te kunnen bieden? Wij geven jou tips bij het afkicken van alcohol. De eerste stap is moeilijk, het proces zal niet vanzelf gaan, maar uiteindelijk zal je zien dat het beter gaat.

Het team van White River Recovery bestaat uit ervaren psychologen, counselors, verpleegkundigen en ervaringsdeskundigen. Wij begrijpen maar al te goed wat je doormaakt. Samen met jou gaan we op zoek naar de onderliggende oorzaken van jouw verslaving en begeleiden jou stap voor stap zodat jij jouw leven weer kan oppakken. Onze locatie in Zuid-Afrika behandelt verschillende verslavingssoorten en alle onderliggende problematiek. De kliniek ligt vlakbij een van de grootste natuurreservaten ter wereld: het Krugerpark in Witrivier. Hier kom je helemaal tot jezelf en kan je in een veilige omgeving afkicken.

    Tips bij afkicken alcohol