Raadgever

Raadgever

Larissa du Plooy

Larissa voltooide haar Pastoral Counselling en BA Psychology Degree aan de Universiteit van Potchefstroom, maar voelde dat ze meer levenservaring wilde opdoen, terwijl ze haar Honours Degree online deed. Deze reis bleek heel interessant en ze besloot te gaan werken in een centrum voor langdurige revalidatie. Larissa raakte gepassioneerd door de sociale, emotionele en ontwikkelingsimpact op het leven van iemand die worstelt met een proces of middelenverslaving.

Nu, bijna 5 jaar later sinds deze reis is begonnen, werkte Larissa met mannen en vrouwen met een verslaving, sprak ze op CapeTalk om het bewustzijn over verslaving te vergroten omdat ze vond dat zowel mensen als professionals de complexiteit van verslaving verkeerd begrijpen. Ook beheerde ze een vrouwenprogramma in een centrum voor langdurige rehabilitatie, startte ze een outreach-programma voor de gemeenschap en zette ze zich actief in voor de empowerment van vrouwen, terwijl ze haar doctoraal in psychologie afrondde.

Ze besteedde duizenden uren aan het luisteren naar de ongelooflijke en transformerende verhalen van mensen die seksuele trauma’s, misbruikte relaties, verwaarlozing van adolescenten, werk- of bindingsdruk, mislukte huwelijken of relaties en mensen die in overvloed leefden en alles verloren.

Team Members

Related Departments

Dr Magda Rall

Hoofdtherapeut

View Profile

Gert Janse Van Rensburg

Psycholoog en paardentherapeut