Een hasj verslaving overwinnen

Hasj staat ook wel bekend als cannabis of marihuana. Het wordt vaak gezien als een onschuldige drug. Echter, voor sommigen kan het gebruik leiden tot een verontrustende verslaving die het dagelijks functioneren en het algemene welzijn aantast. De THC die aanwezig is in cannabis creëert een gevoel van ontspanning en blijdschap.
Bij White River Recovery staan we klaar om jou te helpen jouw hasj verslaving te overwinnen. Wij hebben een toewijding aan het herstel om jouw balans in ziel, geest en lichaam te herstellen.

Hasj verslaving

De neerwaartse spiraal

Voor velen begint hasj gebruik recreatief, maar geleidelijk kan het overgaan naar een gewoonte die moeilijk te doorbreken is. Het regelmatig roken van hasj kan leiden tot afhankelijkheid. Hierdoor wil je je steeds vaker “high” voelen. Dit kan resulteren in het verlies van focus naar belangrijke zaken als school, werk of relaties.

Er bestaat een mogelijkheid dat je angstig wordt van hasj. Dit wordt een bad trip genoemd. Dit kan sneller en vaker voorkomen wanneer je je vaak druk maakt of als je te snel te veel gebruikt.

H

Waarom afkicken in een kliniek

Het besluit om je verslaving aan hasj aan te pakken is een moedige stap. Een afkickkliniek biedt een gestructureerde omgeving die ontworpen is op het overwinnen van verslavingen. Wanneer je het traject bij ons in Zuid- Afrika volgt, ben je even weg uit het leven waarin veel stressoren en verleidingen zijn. Hier krijg je de mogelijkheid om je volledig te concentreren op je herstel. Het is een veilige omgeving waar een professioneel team die gespecialiseerd is in verslavingen jou gaan begeleiden in het intensieve zorgtraject.

Het team van White River Recovery bestaat uit ervaren psychologen, counselors, verpleegkundigen en ervaringsdeskundigen. Je kan erop vertrouwen dat je bij ons de juiste hulp krijgt die nodig is.

Het belang van nazorg

Het voltooien van het behandelingstraject is een mijlpaal maar het betekent ook dat je thuis gaat beginnen om het herstel door te trekken naar een langer termijn.

Wanneer je naar huis krijg je van ons een nazorgplan. Dit is van cruciaal belang om een terugval te voorkomen.

Het is ook belangrijk dat je bij thuiskomt een stevig ondersteunend netwerk hebt. Dit kan bestaan uit familie en vrienden, maar ook uit steungroepen of online gemeenschappen die een soortgelijke uitdaging hebben ervaren.

Worstel jij of iemand uit jouw omgeving met een verslaving? Meld je aan en wij kunnen jou helpen!

Hulp bij je verslaving bij White River Recovery

Of je je nu wilt aanmelden om met de behandeling te beginnen, of je een vraag hebt over de behandeling, bellen of e-mailen met ons opnameteam is de eerste stap. Een ervaren toelatingscoördinator zal je te woord staan of je e-mail beantwoorden en je vanaf daar verder helpen.

    Hasj verslaving