Crack verslaving

Na het gebruiken crack, heb je het gevoel alsof je de hele wereld aankan. Dit komt doordat crack effect heeft op allerlei stoffen in je hersenen, waardoor je je heel fijn voelt. Zodra het is uitgewerkt, heeft het echter een tegenovergesteld effect. Je voelt je somber, bent moe, snel geïrriteerd en lusteloos. Om dat tegen te gaan, ga je weer crack roken en zo kun je snel verslaafd raken. Het team van White River staat voor je klaar om je te helpen afkicken van je crack verslaving. Onze afkickkliniek in Zuid Afrika biedt jou de begeleiding die nodig is om te herstellen.

Wat is crack?

Crack is een bewerkte vorm van cocaïne. Cocaïne is niet rookbaar en daarom is er een bewerking nodig. Door de cocaïnepoeder op te lossen in water, te mengen met een sterke base (maagzout, ammonia of soda) en vervolgens te filteren, ontstaat er crack. Crack kan gerookt worden uit een pijpje of adem je in vanaf aluminiumfolie dat verhit wordt. 

Afkickkliniek Zuid afrika

Crack (of basecoke) is cocaïne die gerookt wordt. Ruim 11.000 Nederlanders zijn verslaafd aan deze drug. Crack is enorm verslavend en heeft hardnekkige gevolgen.

Door de toedieningswijze komt een grote hoeveelheid cocaïne direct in de bloedbaan terecht. De snelle stijging van de bloedspiegel en de weer snelle daling zorgt voor een kortdurend zeer hevig effect, wat verslavend werkt.

Verslaafd aan crack

Crack is buitengewoon verslavend omdat het vrijwel direct zorgt voor een kick van euforie, die ook snel weer verdwijnt. Omdat crack de manier beïnvloedt waarop de hersenen chemische stoffen verwerken, heeft een persoon er steeds meer van nodig om er iets van te voelen. Mensen die aan de drug verslaafd raken, verliezen hun interesse in andere gebieden van hun leven. Alles draait alleen nog maar om crack en het gebruiken er van. 

Is het illegaal om crack te gebruiken?

Crack bevat cocaïne en is daarom illegaal in Nederland en bijna in alle andere landen. Het staat op Lijst 1 van de Opiumwet en valt dus onder een harddrug. Alle middelen die op Lijst 1 staan, zijn verboden om te bezitten, te verhandelen en te vervoeren. Een kleine hoeveelheid op zak hebben wordt vaak gedoogd, maar wel ingenomen door de politie.

De effecten van crack

Er zijn verschillende effecten van crack, waaronder:

Effecten

 • Intense euforie;
 • Hallucinaties;
 • Te sterke reactie op prikkels;
 • Trillerig en rillerig;
 • Droge mond en veel dorst;
 • Verminderde angst.

Risico’s

 • Hartritmestoornissen en een hartstilstand;
 • Epileptische aanvallen;
 • Depressie;
 • Longbeschadigingen;
 • Vermagering;
 • Infectieziektes en abcessen bij injecties.

Jouw weg naar herstel

De effecten van crack zijn zeer heftig. We zien vaak dat je lijf het niet meer aankan, gevolgd door alle consequenties die dit met zich meebrengt. De juiste hulp zoeken is dan ook de eerste stap. Ons multidisciplinaire team staat voor je klaar om je te helpen bij het afkicken van je crack verslaving. Zij stemmen de behandeling af op jouw specifieke zorgvraag. In onze verslavingskliniek in Zuid Afrika geven wij je de zorg die jij nodig hebt. Wacht daarom niet en neem vandaag nog contact met ons op.

Of je je nou wilt aanmelden om met de behandeling te beginnen, of je een vraag hebt over de behandeling, contact opnemen met ons opnameteam is de eerste stap. Een ervaren toelatingscoördinator zal je te woord staan en je vanaf daar verder helpen.

  Crack verslaving