Alcohol verslaving hulp

Alcoholisme, ook bekend als een alcoholverslaving of overmatig drankgebruik, wordt beschouwd als een progressieve aandoening. In de meeste gevallen ontwikkelt het zich geleidelijk. Het begint vaak met een paar drankjes, bijvoorbeeld op een feestje. Na verloop van tijd neemt het drinkgedrag echter toe, en drinkt men niet alleen bij speciale gelegenheden, maar ook thuis. Zodra men merkt dat men niet meer goed kan functioneren zonder alcohol, is er sprake van alcoholisme. Het gedrag wordt steeds meer beïnvloed door de drank en dit kan leiden tot ernstige gevolgen. Het is dan ook essentieel om hulp te zoeken bij alcohol verslaving.

Herstellen van een alcoholverslaving kan men niet alleen. Bij White River Recovery, een afkickkliniek gelegen in Zuid-Afrika, bieden we professionele hulp die je nodig hebt. Ieder individu is uniek en daarom bieden wij zorg op maat. Samen met jou bepalen we welke behandeling het beste past bij jouw verslaving aan alcohol.

Symptomen van alcoholisme

Als je merkt dat je moeite hebt om te stoppen met drinken na het nuttigen van enkele glazen alcohol, als je meer drinkt dan je van plan was en problemen ervaart op het gebied van werk, relaties of vriendschappen, kan er sprake zijn van een alcoholverslaving. Andere symptomen zijn onder meer het onvermogen om te stoppen of te minderen met drinken, een toenemende tolerantie, een sterk verlangen naar alcohol, risicovol gedrag, veel tijd besteden aan alcoholgebruik en herstel hiervan. Het is verstandig om met een ervaringsdeskundige te praten om jouw situatie te bespreken en te bepalen of professionele hulp nodig is om te stoppen met drinken.

Heb ik een alcoholverslaving

Het is vaak lastig om te onderscheiden of er sprake is van overmatig alcoholgebruik of een daadwerkelijke verslaving. Het kan zijn dat iemand al jarenlang een alcoholverslaving heeft zonder dat dit opgemerkt wordt. Er zijn een aantal signalen die kunnen wijzen op een drankprobleem of alcoholverslaving, waaronder:

Signalen alcoholverslaving

  • regelmatig of elke dag alcohol drinken;
  • overdag drinken;
  • je kunt niet zonder alcohol;
  • je drinkt vaak alleen;
  • het blijft niet bij een glas.

Wanneer ben je echt verslaafd?

Als je dagelijks meer dan 1 of 2 glazen alcohol drinkt en minder dan 2 dagen per week geen alcohol drinkt, consumeer je al een overmatige hoeveelheid. Hoewel dit niet direct betekent dat je een alcoholverslaving hebt, is het raadzaam om te onderzoeken waarom je zoveel drinkt en of je in staat bent om te stoppen. Een verslaving aan alcohol kan namelijk lichamelijke, sociale en psychische schade veroorzaken. Indien je regelmatig drinkt als een manier om om te gaan met gevoelens van spanning, stress of depressie, kan het verstandig zijn om professionele hulp te zoeken. Je kunt ons bellen op +27827315939

Hulp nodig?

Is de drang om te drinken te sterk om er weerstand aan te kunnen bieden? De eerste stap is moeilijk, het proces zal niet vanzelf gaan, maar uiteindelijk zal je zien dat het beter gaat.

Het team van White River Recovery bestaat uit ervaren psychologen, counselors, verpleegkundigen en ervaringsdeskundigen. Wij begrijpen maar al te goed wat je doormaakt. Samen met jou gaan we op zoek naar de onderliggende oorzaken van jouw verslaving en begeleiden jou stap voor stap zodat jij jouw leven weer kan oppakken. Onze locatie in Zuid-Afrika behandelt verschillende verslavingssoorten en alle onderliggende problematiek. De kliniek ligt vlakbij een van de grootste natuurreservaten ter wereld: het Krugerpark in Witrivier. Hier kom je helemaal tot jezelf en kan je in een veilige omgeving afkicken.

    Alcohol verslaving hulp