Stoppen met blowen

Het lijkt onschuldig om af en toe wiet te roken om te ontspannen of samen met vrienden te blowen voor het uitgaan. Maar wanneer u besluit om af te kicken van wiet, kan het moeilijker blijken dan gedacht. Zeker als blowen een dagelijkse bezigheid is geworden, net zo normaal als ontbijten of tv-kijken. Pas wanneer u probeert om helemaal te stoppen, ontdekt u hoe afhankelijk u van wiet bent geworden. Afkicken van wiet kan dan ook noodzakelijk zijn.

Herstellen van een wiet verslaving doet u niet alleen. Bij White River Recovery, een afkickkliniek gelegen in Zuid Afrika, bieden we u graag de professionele hulp die u nodig heeft. Ieder mens is uniek. Daarom is onze zorg maatwerk. In samenspraak met u bepalen wij welke behandeling voor uw verslaving aan wiet het beste is.

Afkickverschijnselen

Het is zeker mogelijk om te leven zonder het roken van wiet en bovendien voelt het geweldig! Als u veel tijd doorbrengt met het roken van jointjes en het kijken van Netflix in een donkere kamer of in bed, kan het zijn dat u zich steeds somberder voelt. Wist u dat het gebruik van wiet depressieve gevoelens kan versterken? Stoppen met blowen gaat vaak gepaard met ontwenningsverschijnselen, zoals misselijkheid, hoofdpijn, stemmingswisselingen en een gebrek aan eetlust.

White River Recovery kan u helpen hier doorheen te komen. Tijdens de behandeling kijken we naar uw individuele behoeften en eventuele onderliggende problemen. Waarom rookt u eigenlijk wiet en in hoeverre bepaalt dit uw leven? Op basis van onze gesprekken stellen we een persoonlijk behandelplan op en werken we samen om u te helpen stoppen met blowen.

Hoe stoppen met wiet?

Misschien heeft u al eerder overwogen om te stoppen met blowen, maar merkt u dat u het lastig vindt om de knoop door te hakken. U verzint allerlei excuses en denkt dat het juiste moment om te stoppen nooit zal komen. Het is echter belangrijk om te realiseren dat u een probleem heeft en dat bewustwording daarvan de eerste stap is.

Tips voor het stoppen met cannabis

Houd uzelf bezig met andere dingen, dit vermindert de kans op terugvallen in het gebruik van wiet. Stress en angstgevoelens zijn lastiger te hanteren als u niets te doen heeft. Lichaamsbeweging kan helpen bij het verminderen van stress en het bevorderen van een goede nachtrust.

Ontspanningsmethoden zoals een warm bad, meditatie, yoga of kalmerende thee kunnen ook helpen. Eet gezond voedsel met weinig vet, vooral als u last heeft van maag-darmproblemen. Beperk uw cafeïne-inname en drink veel water. Kauwgom kan uw mond bezig houden en afleiding bieden.

Hulp bij uw cannabis verslaving

Is de drang om wiet te gebruiken te sterk om er weerstand aan te kunnen bieden? De eerste stap is moeilijk, het proces zal niet vanzelf gaan, maar uiteindelijk zult u zien dat het beter gaat.

Het team van White River Recovery bestaat uit ervaren psychologen, counselors, verpleegkundigen en ervaringsdeskundigen. Wij begrijpen maar al te goed wat u doormaakt. Samen met u gaan we op zoek naar de onderliggende oorzaken van uw verslaving en begeleiden u stap voor stap zodat u uw leven weer kan oppakken. Onze locatie in Zuid-Afrika behandelt verschillende verslavingssoorten en alle onderliggende problematiek. De kliniek ligt vlakbij een van de grootste natuurreservaten ter wereld: het Krugerpark in Witrivier. Hier komt u helemaal tot zichzelf en kunt u in een veilige omgeving afkicken van wiet.

    Afkicken wiet