Afkicken van wiet

Het lijkt onschuldig om af en toe wiet te roken om te ontspannen of samen met vrienden te blowen voor het uitgaan. Maar afkicken van wiet kan het moeilijker blijken dan gedacht. Zeker als blowen een dagelijkse bezigheid is geworden, net zo normaal als ontbijten of tv-kijken. Pas wanneer je probeert om helemaal te stoppen, ontdek je hoe afhankelijk je van wiet bent geworden. Afkicken in een verslavingskliniek kan dan ook noodzakelijk zijn.

Herstellen van een wiet verslaving doe je niet alleen. Bij White River Recovery, een afkickkliniek gelegen in Zuid Afrika, bieden we je graag de professionele hulp die je nodig hebt. Ieder mens is uniek. Daarom is onze zorg maatwerk. In samenspraak met jou bepalen wij welke behandeling voor jouw verslaving aan wiet het beste is.

Afkickverschijnselen

Het is zeker mogelijk om te leven zonder het roken van wiet en bovendien voelt het geweldig! Als je veel tijd doorbrengt met het roken van jointjes en het kijken van Netflix in een donkere kamer of in bed, kan het zijn dat je je steeds somberder voelt. Wist je dat het gebruik van wiet depressieve gevoelens kan versterken? Stoppen met blowen gaat vaak gepaard met ontwenningsverschijnselen, zoals misselijkheid, hoofdpijn, stemmingswisselingen en een gebrek aan eetlust.

White River Recovery helpt je hier doorheen te komen. Tijdens de behandeling kijken we naar jouw individuele behoeften en eventuele onderliggende problemen. Waarom rook je eigenlijk wiet en in hoeverre bepaalt dit je leven? Op basis van onze gesprekken stellen we een persoonlijk behandelplan op en werken we samen om je te helpen stoppen met blowen.

Hoe stoppen met wiet?

Misschien heb je al eerder overwogen om te stoppen met blowen, maar merk je dat je het lastig vindt om de knoop door te hakken. Je verzint allerlei excuses en denkt dat het juiste moment om te stoppen nooit zal komen. Het is echter belangrijk om te realiseren dat je een probleem hebt en dat bewustwording daarvan de eerste stap is.

support bij verslaving

Tips om te stoppen met blowen

Houd jezelf bezig met andere dingen, dit vermindert de kans op terugvallen in het gebruik van wiet. Stress en angstgevoelens zijn lastiger te hanteren als je niets te doen heeft. Lichaamsbeweging kan helpen bij het verminderen van stress en het bevorderen van een goede nachtrust.

Ontspanningsmethoden zoals een warm bad, meditatie, yoga of kalmerende thee kunnen ook helpen. Eet gezond voedsel met weinig vet, vooral als je last heeft van maag-darmproblemen. Beperk je cafeïne-inname en drink veel water. Kauwgom kan je mond bezig houden en afleiding bieden.

Hulp bij afkicken van wiet

Is de drang om wiet te gebruiken te sterk om er weerstand aan te kunnen bieden? De eerste stap is moeilijk, het proces zal niet vanzelf gaan, maar uiteindelijk zul je zien dat het beter gaat.

Het team van White River Recovery bestaat uit ervaren psychologen, counselors, verpleegkundigen en ervaringsdeskundigen. Wij begrijpen maar al te goed wat je doormaakt. Samen met jou gaan we op zoek naar de onderliggende oorzaken van je verslaving en begeleiden je stap voor stap zodat je je leven weer kan oppakken. Onze locatie in Zuid-Afrika behandelt verschillende verslavingssoorten en alle onderliggende problematiek. De kliniek ligt vlakbij een van de grootste natuurreservaten ter wereld: het Krugerpark in Witrivier. Hier kom je helemaal tot zichzelf en kun je in een veilige omgeving afkicken van wiet.

Of je je nou wilt aanmelden om met de behandeling te beginnen, of je een vraag hebt over de behandeling, contact opnemen met ons opnameteam is de eerste stap. Een ervaren toelatingscoördinator zal je te woord staan en je vanaf daar verder helpen.

    Afkicken wiet