Hulp bij een verslaving

Welkom bij White River Recovery, waar we individuen helpen om te herstellen van verslaving en terug te keren naar een gezond, gelukkig en productief leven.

Als u of een geliefde worstelt met verslaving, weten we dat het een zeer moeilijke tijd kan zijn. Maar het goede nieuws is dat u niet alleen bent en dat er hulp beschikbaar is.

Wat is verslaving?

Verslaving is een psychische en lichamelijke aandoening die wordt gekenmerkt door het onvermogen om te stoppen met het consumeren van een stof of activiteit, ook al heeft dit negatieve, schadelijke gevolgen. Het kan iedereen overkomen, op elke leeftijd en op elk moment. Volgens het goede doel Action on Addiction is 1 op de 3 mensen ergens aan verslaafd. Voor verslaving hulp bent u bij ons bij bij het juiste adres.

Hoe kunnen wij helpen?

Ons team van experts op het gebied van verslaving en geestelijke gezondheid is hier om u te helpen bij elke stap van uw herstelproces. Wij bieden een scala aan behandelingen en therapieën, waaronder:

  • Detoxificatie om het lichaam te helpen bij het verwijderen van giftige stoffen en de eerste stappen van herstel te ondersteunen.
  • Residentiële revalidatieprogramma’s om u te helpen uw herstel voort te zetten in een ondersteunende, stimulerende omgeving.
  • Intensieve poliklinische programma’s om u te helpen uw herstel voort te zetten terwijl u deel blijft uitmaken van uw gemeenschap.
  • Therapieën zoals cognitieve gedragstherapie, gezinstherapie en groepstherapie om u te helpen de onderliggende oorzaken van uw verslaving aan te pakken en gezonde copingmechanismen te ontwikkelen.
  • Nazorg om u te helpen terug te keren naar uw gemeenschap en uw herstel voort te zetten.

Onze benadering

Onze benadering van herstel is holistisch en persoonlijk. We begrijpen dat elk individu uniek is en een op maat gemaakt herstelplan nodig heeft dat past bij hun specifieke behoeften en doelen.

Gevolgen van een drugsverslaving

Langdurig en overmatig drugsgebruik kan vervelende complicaties tot gevolg hebben. Cocaïne bijvoorbeeld kan serieuze hart- en hersenproblemen met zich mee brengen, zoals hartritmestoornissen of een hersenbloeding. Ook cannabis kan blijvend hersenletsel veroorzaken.

Voorbeelden lichamelijk gevolgen drugsgebruik

  • Wanneer iemand langere tijd drugs gebruikt, dan verandert dit de werking van de hersenen. Het gebruiken van drugs zorgt voor enorme pieken van beloningsstoffen en daarmee voor overstimulatie van het beloningscentrum in de hersenen. Doordat de hersenen zich aan deze situatie aanpassen, geven ze zelf minder van deze beloningsstoffen af. Een gebruiker is daardoor bijna niet meer in staat om ‘zelfstandig’ plezier te ervaren. Om de euforische roes weer te voelen, moet iemand die verslaafd is steeds meer drugs gebruiken. Dit wordt ook wel tolerantie genoemd.
  • Het snuiven van drugs als cocaïne en speed kan het neusslijmvlies aantasten. Er kunnen ontstekingen ontstaan en bloedingen optreden. Bij langdurig cocaïnegebruik kan het neusschot zelfs helemaal verdwijnen.
  • XTC en speed kunnen leiden tot tandenknarsen, met gebitsslijtage tot gevolg. Daarnaast wordt door deze drugs de aanmaak van speeksel vermindert, waardoor het risico op cariës groter wordt.

Waarom White River Recovery?

White River Recovery is toegewijd aan het bieden van de hoogste kwaliteit zorg en ondersteuning aan onze patiënten en hun families. We hebben een team van experts op het gebied van verslaving en geestelijke gezondheid die u door elke fase van uw herstel zullen begeleiden. Onze faciliteit biedt een warme, gastvrije omgeving waar u zich op uw gemak zult voelen en gemotiveerd zult worden om uw herstel voort te zetten.
 
Ons doel is om u te helpen uw leven terug te krijgen en te genieten van een gezond, gelukkig en productief leven zonder verslaving. Neem vandaag nog contact met ons voor verslaving hulp en om een start te maken met uw herstelreis.

    Verslaving hulp