Tramadol verslaving

Wat is tramadol? Tramadol is een matig sterke pijnstiller. De pijnstiller is alleen op recept verkrijgbaar en wordt gebruikt als pijnstiller na operaties, bij acute en chronische pijn of ernstige pijn. Tramadol is beschikbaar in pilvorm en capsules en wordt ingeslikt. Na 4 tot 6 uur is de pijnstillende werking van tramadol verdwenen. Een tramadol verslaving kan leiden tot diverse gezondheidsproblemen en ontwenningsverschijnselen.

Verslaafd aan Tramadol

Is tramadol verslavend? Het gevaar van een tramadol verslaving schuilt in het feit dat het de opioïde receptoren in de hersenen beïnvloedt. Hierdoor kan jouw lichaam afhankelijk worden bij langdurig gebruik van tramadol. Dit geldt vooral wanneer je het langer dan 2 tot 4 weken gebruikt. Bij regelmatig gebruik kan er tolerantie ontwikkeld worden. Je hebt steeds meer werkzame stof nodig om hetzelfde effect te bereiken. Hierdoor is de kans op het ontwikkelen van een serieuze verslaving groot.

Je kan zo verslaafd raken aan tramadol. Wanneer je stopt met innemen, kunnen er ontwenningsverschijnselen op gaan treden.

Symptomen bij het gebruik van tramadol

Je herkent iemand die verslaafd is aan oxazepam, als diegene niet meer het gevoel heeft dat hij/zij op eigen kracht kan slapen. Ook kan je last hebben van stemmingsschommelingen. Wil je stoppen met tramadol nadat je dit lang hebt gebruikt? Dan kan je er niet zomaar mee stoppen, omdat er kans is op ontwenningsverschijnselen.

De effecten van tramadol

Het gebruik van tramadol heeft verschillende effecten en risico’s op jouw lichaam, zoals:

Effecten

  • Misselijkheid
  • Braken;
  • Slaperigheid;
  • Hoofdpijn.

Risico’s

  • Verwardheid;
  • Vermoeidheid;
  • Hartkloppingen;
  • Flauwvallen.

Jouw weg naar herstel


Stop met het gebruik van tramadol, kom bovenop jouw tramadol verslaving met behulp van White River Recovery. Onze afkickkliniek zit gevestigd in Zuid-Afrika en ligt vlakbij een van de grootste natuurreservaten ter wereld. Het Krugerpark in Witrivier. Je komt hier helemaal tot jezelf en kom bovenop jouw verslaving. 

    Tramadol verslaving