Alcoholverslaving

Alcohol is genormaliseerd in onze samenleving. Dat maakt het soms lastig om te bepalen wanneer u af en toe een drankje te veel drinkt of een alcoholverslaving hebt. Een alcoholverslaving sluipt er langzaam in. Ga bij u zelf na waarom u alcohol drinkt. Drinkt u het voor de gezelligheid of kunt u eigenlijk niet meer functioneren zonder? Wij zullen hier toelichten hoe u alcoholisme kunt herkennen.

Herstellen van alcoholisme doet u niet alleen. Bij White River Recovery, een afkickkliniek gelegen in Zuid Afrika, bieden we u graag de professionele hulp die u nodig heeft. Ieder mens is uniek. Daarom is onze zorg maatwerk. In samenspraak met u bepalen wij welke behandeling voor uw verslaving het beste is.

Wanneer drink ik te veel alcohol?

Het antwoord is eigenlijk simpel: wanneer u niet meer zonder alcohol kunt. U zult lichamelijke en psychische ontwenningsverschijnselen ervaren wanneer u niet drinkt.

Voor uw omgeving kan het ook lastig zijn om een alcoholverslaving te herkennen. Iemand die kampt met alcoholisme heeft vaak goede manieren om het drinken te verbergen. Flessen worden verstopt, er is altijd een excuus voor het vele drinken, er wordt ontkent en gemanipuleerd. Zo kan alcoholisme jarenlang door naasten niet worden opgevallen.

Er kan ook sprake zijn van alcoholisme wanneer er op vreemde tijden wordt gedronken, afspraken niet worden nagekomen en er financiële problemen zijn ontstaan. Een alcoholist verwaarloost zichzelf, vermijdt bepaalde situaties vaker en heeft erg wisselende stemmingen. 

Ook lichamelijke klachten zoals trillen, zweten, verwarring, leveraandoeningen, hart- en vaatziektes kunnen duiden op een sterk alcoholprobleem. Te veel alcohol drinken is ontzettend slecht voor uw gezondheid.

Symptomen van te veel alcohol drinken

De eerdergenoemde symptomen kunnen erop duiden dat er sprake is van te veel alcohol drinken . U kunt dus zowel psychische als lichamelijke klachten ervaren. Meerdere kenmerken zijn:

Gedragssituaties alcoholverslaving

  • Somberheid;
  • Nerveus gedrag;
  • Paniekerig;
  • Geheugenproblemen;
  • Depressiviteit;
  • Slaapproblemen;
  • Ziekte van Korsakov;
  • Kanker.

Als u zich kan herkennen in bovenstaande symptomen, kenmerken en situaties, wacht dan niet te lang met het zoeken van hulp. Maak uw ziekte bespreekbaar. Ga het gesprek aan met uw vrienden en familieleden. 

Hulp bij alcoholisme

Is de drang om te drinken te sterk om er weerstand aan te kunnen bieden? De eerste stap is moeilijk, het proces zal niet vanzelf gaan, maar uiteindelijk zult u zien dat het beter gaat.

Het team van White River Recovery bestaat uit ervaren psychologen, counselors, verpleegkundigen en ervaringsdeskundigen. Wij begrijpen maar al te goed wat u doormaakt. Samen met u gaan we op zoek naar de onderliggende oorzaken van uw verslaving en begeleiden u stap voor stap zodat u uw leven weer kan oppakken. Onze locatie in Zuid-Afrika behandelt verschillende verslavingssoorten en alle onderliggende problematiek. De kliniek ligt vlakbij een van de grootste natuurreservaten ter wereld: het Krugerpark in Witrivier. Hier komt u helemaal tot zichzelf en kunt u in een veilige omgeving afkicken.

    Te veel alcohol drinken symptomen