Wat is een ritalin verslaving?

Ritalin is een medicijn dat wordt uitgeschreven voor mensen die ADHD hebben. Het heeft de werking dat de concentratie verbeterd wordt, maar het misbruik ervan kan leiden tot een verslaving. Naast het therapeutische gebruik wordt het de afgelopen jaren ook meren malen gebruikt onder studenten. Studenten kunnen via ritalin langer concentreren en focussen op de studie. Daarnaast staat Ritalin ook bekend om te kunnen afvallen. Dit komt doordat het hongergevoel wordt onderdrukt. Naast deze “voordelen” heeft het gebruik van Ritalin ook geleid tot zorgen over misbruik en verslaving.

Ritalin verslaving behandelen

symptomen van een Ritalin verslaving

Wanneer jij of iemand in jouw omgeving verslaafd is aan Ritalin zijn er enkele symptomen, zoals:

  • Verwijde pupillen: Door het gebruik krijg je verwijde pupillen.
  • Rusteloosheid: Je voelt veel onrust, zelfs wanneer er geen externe stimulatie is.
  • Spiertrekkingen: Ongecontroleerde bewegingen of tics in je spieren
  • Hyperactiviteit: De behoeften voelen om constant in beweging te blijven
  • Verminderde eetlust: Er wordt een hongergevoel onderdrukt en gewichtverlies is het gevolg ervan.

Waarom afkicken in een kliniek

Je kunt bij het afkicken van Ritalin enkele afkicksymptomen ervaren. Hoewel deze symptomen iets minder heftig zijn dan bij drugs zoals cocaïne en GHB, kan het afkicken nog steeds lastig zijn. Je kan ook namelijk niet in één keer stoppen. Het gebruik moet afgebouwd worden. Om deze redenen is het essentieel dat je veilig kan afkicken in en afkickkliniek zoals bij White River. Wij bieden een veilig omgeving en kunnen met onze jarenlange ervaring jou helpen om jouw Ritalin verslaving te overwinnen.

Daarnaast gaat het afkicken in een kliniek jou ook helpen om weer structuur in je leven te krijgen. Dit kan van grote waarde zijn wanneer het traject erop zit en je weer naar huis gaat.

Behandeling en ondersteuning

Het team van White River Recovery bestaat uit ervaren psychologen, counselors, verpleegkundigen en ervaringsdeskundigen. De behandelingen worden afgestemd op jouw persoonlijke behoeften. Met onze zorg op maat gaan wij ons niet alleen richten op jouw verslaving maar ook op jouw hele persona.

Wij hebben als doel dat het balans in ziel, lichaam en geest weer hersteld wordt. Laat je leven niet meer langer beheersen door de ritalin verslaving. Door jezelf aan te melden zet je een belangrijke stap richting jouw herstel.

Hulp bij je verslaving bij White River Recovery

Of je je nu wilt aanmelden om met de behandeling te beginnen, of je een vraag hebt over de behandeling, bellen of e-mailen met ons opnameteam is de eerste stap. Een ervaren toelatingscoördinator zal je te woord staan of je e-mail beantwoorden en je vanaf daar verder helpen.

    ritalin verslaving