Hulp bij alcoholisme

Alcoholisme, ook wel een alcoholverslaving of drankmisbruik genoemd, wordt gezien als een progressieve aandoening. In de meeste gevallen ontstaat het geleidelijk. Het begint vaak met een paar drankjes, bij voorbeeld op een feestje. Na verloop van tijd neemt het drinken echter toe en drink je niet alleen bij speciale gelegenheden, maar ook thuis. Zodra je merkt dat je niet meer goed kan functioneren zonder alcohol, dan is er sprake van alcoholisme. Je gedrag zal steeds meer worden beïnvloedt door de drank en het kan leiden tot ernstige gevolgen. Hulp bij een alcoholisme is dan ook essentieel.

Herstellen van een alcoholverslaving doe je niet alleen. Bij White River Recovery, een afkickkliniek gelegen in Zuid Afrika, bieden we je graag de professionele hulp die je nodig hebt. Ieder mens is uniek. Daarom is onze zorg maatwerk. In samenspraak met jou bepalen wij welke behandeling voor jouw verslaving aan alcohol het beste is.

Symptomen van alcoholisme

Als je merkt dat je niet kunt stoppen met drinken na het drinken van een paar glazen alcohol, meer drinkt dan je van plan was en problemen ondervindt binnen je werk, relaties of vriendschappen, kan er sprake zijn van een alcoholverslaving. Andere symptomen zijn niet in staat zijn om te stoppen of minderen met drinken, toenemende tolerantie, sterk verlangen naar alcohol, risicovol gedrag, veel tijd kwijt zijn aan alcoholgebruik en herstel hiervan. Het is verstandig om met een ervaringsdeskundige te praten om je situatie te bespreken en te beslissen of professionele hulp nodig is om te stoppen met drinken.

Wat zijn de lichamelijke effecten van alcohol?

Heb ik een alcoholverslaving?

Het is vaak lastig om te onderscheiden of er sprake is van overmatig alcoholgebruik of een daadwerkelijke verslaving. Het kan zijn dat iemand al jarenlang een alcoholverslaving heeft zonder dat dit opgemerkt wordt.

Er zijn een aantal signalen die kunnen wijzen op een drankprobleem of alcoholverslaving, waaronder regelmatig of elke dag drinken, niet zonder alcohol kunnen en vaak alleen drinken.

> Kom in contact

Wanneer ben je echt verslaafd?

Als je dagelijks meer dan 1 of 2 glazen alcohol drinkt en minder dan 2 dagen in de week geen alcohol drinkt, drink je al teveel. Hoewel dit niet direct betekent dat je een alcoholverslaving hebt, is het wel verstandig om te onderzoeken waarom je zoveel drinkt en of je kunt stoppen. Een verslaving aan alcohol kan namelijk leiden tot lichamelijke, sociale en psychische schade. Als je vaak drinkt om met gevoelens van spanning, stress of depressie om te gaan, kan het verstandig zijn om hulp te zoeken.

Hulp bij verslaving

Is de drang om te drinken te sterk om er weerstand aan te kunnen bieden? De eerste stap is moeilijk, het proces zal niet vanzelf gaan, maar uiteindelijk zul je zien dat het beter gaat.

Het team van White River Recovery bestaat uit ervaren psychologen, counselors, verpleegkundigen en ervaringsdeskundigen. Wij begrijpen maar al te goed wat je doormaakt. Samen met jou gaan we op zoek naar de onderliggende oorzaken van je verslaving en begeleiden je stap voor stap zodat je je leven weer kan oppakken. Onze locatie in Zuid-Afrika behandelt alcohol-, drugs– en gedragsverslaving en alle onderliggende problematiek. De kliniek ligt vlakbij een van de grootste natuurreservaten ter wereld: het Krugerpark in Witrivier. Hier kom je helemaal tot zichzelf en kun je in een veilige omgeving afkicken.

Of je je nu wilt aanmelden om met de behandeling te beginnen, of je een vraag hebt over de behandeling, bellen of e-mailen met ons opnameteam is de eerste stap. Een ervaren toelatingscoördinator zal je te woord staan of je e-mail beantwoorden en je vanaf daar verder helpen.

    Hulp bij alcoholisme