Alcoholverslaving symptomen


Alcoholisme, ook wel een alcoholverslaving of drankmisbruik genoemd, wordt gezien als een progressieve aandoening. In de meeste gevallen ontstaat het geleidelijk. Het begint vaak met een paar drankjes, bij voorbeeld op een feestje. Na verloop van tijd neemt het drinken echter toe en drinkt u niet alleen bij speciale gelegenheden, maar ook thuis. Zodra u merkt dat u niet meer goed kan functioneren zonder alcohol, dan is er sprake van alcoholisme. Uw gedrag zal steeds meer worden beïnvloedt door de drank en het kan leiden tot ernstige gevolgen. Hulp bij een alcoholisme is dan ook essentieel.

Herstellen van een alcoholverslaving doet u niet alleen. Bij White River Recovery, een afkickkliniek gelegen in Zuid Afrika, bieden we u graag de professionele hulp die u nodig heeft. Ieder mens is uniek. Daarom is onze zorg maatwerk. In samenspraak met u bepalen wij welke behandeling voor uw verslaving aan alcohol het beste is.

Symptomen van alcoholisme

Als u merkt dat u niet kunt stoppen met drinken na het drinken van een paar glazen alcohol, meer drinkt dan u van plan was en problemen ondervindt binnen uw werk, relaties of vriendschappen, kan er sprake zijn van een alcoholverslaving. Andere symptomen zijn niet in staat zijn om te stoppen of minderen met drinken, toenemende tolerantie, sterk verlangen naar alcohol, risicovol gedrag, veel tijd kwijt zijn aan alcoholgebruik en herstel hiervan. Het is verstandig om met een ervaringsdeskundige te praten om uw situatie te bespreken en te beslissen of professionele hulp nodig is om te stoppen met drinken.

Heb ik een alcoholverslaving

Het is vaak lastig om te onderscheiden of er sprake is van overmatig alcoholgebruik of een daadwerkelijke verslaving. Het kan zijn dat iemand al jarenlang een alcoholverslaving heeft zonder dat dit opgemerkt wordt. Er zijn een aantal signalen die kunnen wijzen op een drankprobleem of alcoholverslaving, waaronder:

Signalen alcoholverslaving

  • regelmatig of elke dag alcohol drinken;
  • overdag drinken;
  • u kunt niet zonder alcohol;
  • u drinkt vaak alleen;
  • het blijft niet bij een glas.

Wanneer bent u echt verslaafd?

Als u dagelijks meer dan 1 of 2 glazen alcohol drinkt en minder dan 2 dagen in de week geen alcohol drinkt, drinkt u al teveel. Hoewel dit niet direct betekent dat u een alcoholverslaving hebt, is het wel verstandig om te onderzoeken waarom u zoveel drinkt en of u kunt stoppen. Een verslaving aan alcohol kan namelijk leiden tot lichamelijke, sociale en psychische schade. Als u vaak drinkt om met gevoelens van spanning, stress of depressie om te gaan, kan het verstandig zijn om hulp te zoeken. U kunt ons bellen op +27827315939

Hulp bij alcoholisme

Is de drang om te drinken te sterk om er weerstand aan te kunnen bieden? De eerste stap is moeilijk, het proces zal niet vanzelf gaan, maar uiteindelijk zult u zien dat het beter gaat.

Het team van White River Recovery bestaat uit ervaren psychologen, counselors, verpleegkundigen en ervaringsdeskundigen. Wij begrijpen maar al te goed wat u doormaakt. Samen met u gaan we op zoek naar de onderliggende oorzaken van uw verslaving en begeleiden u stap voor stap zodat u uw leven weer kan oppakken. Onze locatie in Zuid-Afrika behandelt verschillende verslavingssoorten en alle onderliggende problematiek. De kliniek ligt vlakbij een van de grootste natuurreservaten ter wereld: het Krugerpark in Witrivier. Hier komt u helemaal tot zichzelf en kunt u in een veilige omgeving afkicken.

    Hulp bij alcoholisme