Wat is een alcoholverslaving?

Alcoholverslaving is een chronische ziekte die wereldwijd miljoenen mensen treft. Het wordt gekenmerkt door een sterk verlangen naar alcohol, een onvermogen om te stoppen met drinken en een fysieke afhankelijkheid van alcohol. Maar wanneer ben je een alcoholist? Het is belangrijk om de waarschuwingssignalen te kennen, zodat u tijdig hulp kunt zoeken.

Bij White River Manor begrijpen we dat alcoholverslaving een serieuze kwestie is die uw leven kan beheersen. Wij bieden een intensief behandeltraject om grip te krijgen op uw verslaving en daarmee ook op de rest van uw leven. Neem vandaag nog contact met ons op om te ontdekken hoe wij u kunnen helpen.

Wat is alcoholontwenning?

Waarschuwingssignalen van alcoholverslaving

De waarschuwingssignalen van alcoholverslaving kunnen van persoon tot persoon verschillen, maar er zijn een aantal veelvoorkomende tekenen waar u op kunt letten, waaronder:

  • Drinken om stress of emoties te beheersen
  • Verwaarlozing van verantwoordelijkheden op het werk of thuis
  • Blijven drinken ondanks de negatieve gevolgen
  • Een hoge tolerantie voor alcohol ontwikkelen
  • Ontwenningsverschijnselen wanneer er niet wordt gedronken

Als u of een geliefde een of meer van deze signalen ervaart, is het belangrijk om professionele hulp te zoeken.

Hulp bij alcoholisme

Hulp zoeken voor alcoholverslaving kan een moeilijke, maar levensveranderende beslissing zijn. Er zijn verschillende behandelingsopties beschikbaar, waaronder therapie, ondersteuningsgroepen en medicatie. Het is belangrijk om een behandelplan te vinden dat voor u werkt en om een ondersteuningsnetwerk op te bouwen.

acute symptomen alcoholontwenning

Waarom kiezen voor White River Recovery?

Het kiezen van het juiste afkickcentrum is cruciaal voor een succesvolle behandeling van alcoholverslaving. Bij White River Recovery geloven we in een holistische benadering van herstel, waarbij we op bewijs gebaseerde therapieën combineren met mindfulness-praktijken en buitenactiviteiten om u te helpen een duurzaam herstel te bereiken.

Ons afkickcentrum in Zuid-Afrika biedt een serene en vredige omgeving die bevorderlijk is voor genezing en groei. Met onze prachtige natuurlijke landschappen en professionele, toegewijde medewerkers zorgen we ervoor dat u de best mogelijke zorg en ondersteuning krijgt tijdens uw herstelproces.

Kwalitatieve behandeling

Als u of iemand van wie u houdt worstelt met alcoholverslaving en hulp nodig heeft bij het omgaan met ontwenningsverschijnselen, dan zijn wij er voor u. Ons team van ervaren professionals biedt medische detox en uitgebreide verslavingsbehandeling om u te helpen de cyclus van verslaving te doorbreken en uw leven terug te winnen. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie over onze programma’s en diensten door te bellen naar +27 76 350 9868 of onderstaand formulier in te vullen.

    Wanneer ben je alcoholist?