Stoppen met alcohol bijwerkingen

Alcoholverslaving is een veelvoorkomende verslaving die voorkomt in alle lagen van de bevolking. Het is moeilijk om de grens tussen probleemdrinken en verslaving te onderscheiden omdat drinken in onze maatschappij sociaal geaccepteerd is. De risico’s en de kans op verslaving worden vaak onderschat. Om fysieke en mentale achteruitgang te voorkomen kan het noodzakelijk zijn om af te kicken van alcohol en deze sluipende ziekte aan te pakken. Stoppen met alcohol heeft diverse bijwerkingen op jouw lichaam. White River Recovery helpt jou veilig af te kicken van alcohol.

Risico’s van alcoholisme

Alcoholverslaving is een sluipende ziekte die fysieke en mentale problemen kan veroorzaken en in sommige gevallen zelfs kan leiden tot de dood. Het probleem is dat alcoholgebruik zo sterk maatschappelijk geaccepteerd is dat het moeilijk is om de grens tussen probleemdrinken en verslaving te herkennen.

Veel gebruikers zijn zo met hun verslaving bezig dat ze relaties verwaarlozen en geen verantwoordelijkheid nemen voor verplichtingen. Bovendien kan het gevaarlijke situaties opleveren wanneer een gebruiker bijvoorbeeld met drank op achter het stuur stapt.

Wij helpen jouw graag

Het is lastig om alleen te herstellen van een alcoholverslaving, ongeacht de hoeveelheid alcohol die jij consumeert. Een alcoholverslaving kan ernstige schade aan jouw gezondheid toebrengen en zelfs leiden tot levensbedreigende situaties. Als je besluit om te stoppen met drinken, maar je het niet alleen kan, dan kan je vertrouwen op de hulp van White River Recovery. Wij hebben ruime ervaring met het behandelen van alcoholverslavingen en zijn er om jou te helpen om jouw schadelijke patroon te doorbreken.

Stoppen met alcohol bijwerkingen

Het afkicken van een alcoholverslaving gaat zeker niet zonder slag of stoot. Het is een lang en complex proces. Wanneer je besluit om te stoppen met het drinken van alcohol kan je te maken krijgen met ontwenningsverschijnselen. Deze bijwerkingen komen vaak voor, maar de ernst kan verschillen:

Bijwerkingen:

 • Hoofdpijn;
 • Slaapproblemen;
 • Hartkloppingen
 • Angst en paniek;
 • Misselijkheid, braken;
 • Veel zweten;
 • Trillingen;
 • Slaapproblemen;
 • Prikkelbaar.

Hulp bij jouw alcoholverslaving

Is de drang om alcohol te gebruiken te sterk om er weerstand aan te kunnen bieden? De eerste stap is moeilijk, het proces zal niet vanzelf gaan, maar uiteindelijk zal je zien dat het beter gaat.

Bij White River Recovery werkt een deskundig team van psychologen, counselors, verpleegkundigen en ervaringsdeskundigen om jou te helpen bij jouw verslaving. We zoeken samen met jou naar de oorzaken en begeleiden jou stap voor stap om jouw leven weer op te pakken. Onze Zuid-Afrikaanse locatie behandelt diverse verslavingsproblematieken. De afkickkliniek ligt in de nabijheid van het Krugerpark in Witrivier. Bij ons kan jij veilig afkicken van alcohol en kom jij volledig tot rust.

  Stoppen met alcohol bijwerkingen