Alcoholverslaving

Alcoholverslaving is een veelvoorkomende verslaving die voorkomt in alle lagen van de bevolking. Het is moeilijk om de grens tussen probleemdrinken en verslaving te onderscheiden omdat drinken in onze maatschappij sociaal geaccepteerd is. De risico’s en de kans op verslaving worden vaak onderschat. Om fysieke en mentale achteruitgang te voorkomen kan het noodzakelijk zijn om af te kicken van alcohol en deze sluipende ziekte aan te pakken.

Risico’s van alcoholisme

Alcoholverslaving is een sluipende ziekte die fysieke en mentale problemen kan veroorzaken en in sommige gevallen zelfs kan leiden tot de dood. Het probleem is dat alcoholgebruik zo sterk maatschappelijk geaccepteerd is dat het moeilijk is om de grens tussen probleemdrinken en verslaving te herkennen.

Veel gebruikers zijn zo met hun verslaving bezig dat ze relaties verwaarlozen en geen verantwoordelijkheid nemen voor verplichtingen. Bovendien kan het gevaarlijke situaties opleveren wanneer een gebruiker bijvoorbeeld met drank op achter het stuur stapt.

Wij helpen u graag

Het is lastig om alleen te herstellen van een alcoholverslaving, ongeacht de hoeveelheid alcohol die u consumeert. Een alcoholverslaving kan ernstige schade aan uw gezondheid toebrengen en zelfs leiden tot levensbedreigende situaties. Als u besluit om te stoppen met drinken, maar u het niet alleen kunt, dan kunt u vertrouwen op de hulp van White River Recovery. Wij hebben ruime ervaring met het behandelen van alcoholverslavingen en zijn er om u te helpen om uw schadelijke patroon te doorbreken.

Stoppen met alcohol bijwerkingen

Het afkicken van een alcoholverslaving gaat zeker niet zonder slag of stoot. Het is een lang en complex proces. Wanneer u besluit om te stoppen met het drinken van alcohol kunt u te maken krijgen met ontwenningsverschijnselen. Deze bijwerkingen komen vaak voor, maar de ernst kan verschillen:

Bijwerkingen:

 • Hoofdpijn;
 • Slaapproblemen;
 • Hartkloppingen
 • Angst en paniek;
 • Misselijkheid, braken;
 • Veel zweten;
 • Trillingen;
 • Slaapproblemen;
 • Prikkelbaar.

Hulp bij uw alcoholverslaving

Is de drang om alcohol te gebruiken te sterk om er weerstand aan te kunnen bieden? De eerste stap is moeilijk, het proces zal niet vanzelf gaan, maar uiteindelijk zult u zien dat het beter gaat.

Bij White River Recovery werkt een deskundig team van psychologen, counselors, verpleegkundigen en ervaringsdeskundigen om u te helpen bij uw verslaving. We zoeken samen met u naar de oorzaken en begeleiden u stap voor stap om uw leven weer op te pakken. Onze Zuid-Afrikaanse locatie behandelt diverse verslavingsproblematieken en ligt in de nabijheid van het Krugerpark in Witrivier, waar u veilig kunt afkicken van alcohol en volledig tot rust kunt komen.

  Stoppen met alcohol bijwerkingen